Διευρύνει το προβάδισμά της η Χίλαρι για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2007 16:32
A- A A+

Διευρύνει η Χίλαρι Κλίντον το προβάδισμά της έναντι των συνυποψηφίων της για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Gallup που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα USA Today, η Κλίντον συγκεντρώνει το 50% της πρόθεσης ψήφου μεταξύ του εκλογικού σώματος των Δημοκρατικών, ξεπερνώντας με μεγάλη διαφορά τους κύριους αντιπάλους της, το γερουσιαστή του Ιλινόι Μπάρακ Ομπάμα, που συγκεντρώνει το 21% και τον πρώην γερουσιαστή της Βόρειας Καρολίνας Τζον Έντουαρντς που λαμβάνει μόνο το 13%.

Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων που προτίθενται να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον δηλώνουν βέβαιοι για την επιλογή τους, ενώ λιγότεροι από τους μισούς που προτίθενται να ψηφίσουν έναν από τους αντιπάλους της δηλώνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν στην επιλογή τους αυτή.

Όσον αφορά το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι προηγείται με 32% της πρόθεσης ψήφου μεταξύ του εκλογικού σώματος των Ρεπουμπλικάνων και ακολουθεί ο πρώην ηθοποιός Φρεντ Τόμσον με 18%, ο γερουσιαστής της Αριζόνα Τζον Μακέιν με 14% και ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ με 10%.

Ωστόσο το 53% των ρεπουμπλικανών εκλογέων δηλώνει ότι ακόμη δεν είναι απολύτως βέβαιο γι'αυτήν την επιλογή και ότι μπορεί να κάνει μία άλλη.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 64% των Δημοκρατικών θα ενθουσιαστεί αν η Χίλαρι Κλίντον πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές, έναντι του 51% των Ρεπουμπλικάνων που δηλώνει το ίδιο αν ο Τζουλιάνι πάρει το χρίσμα του δικού τους κόμματος.

Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ της 12ης και της 14ης Οκτωβρίου σε δείγμα 500 Δημοκρατικών και 411 Ρεπουμπλικάνων και έχει περιθώριο σφάλματος συν-πλην πέντε μονάδων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή