Βέτο Τραμπ σε ν/σ που θα περιόριζε τη δυνατότητά του να διατάξει στρατιωτική δράση κατά του Ιράν

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 06:37
UPD:06:38
REUTERS/CARLOS BARRIA
A- A A+

Βέτο στο σχέδιο νόμου που είχε εγκριθεί κι από τα δύο σώματα του Κογκρέσου και είχε σκοπό να περιοριστεί η δυνατότητα οποιουδήποτε προέδρου να κηρύσσει πόλεμο ή να διατάσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν δίχως την έγκριση των κοινοβουλευτικών, πρόβαλε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που η «εκστρατεία μέγιστης πίεσης» που ασκεί η Ουάσιγκτον σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας συνεχίζεται.

«Αυτή είναι μια πολύ προσβλητική απόφαση, που εισηγήθηκαν οι Δημοκρατικοί στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για να κερδίσουν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου διχάζοντας το Ρεπουμπλικανικό κόμμα», υποστηρίζει ο Τραμπ, στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του. «Οι λιγοστοί Ρεπουμπλικάνοι που ψήφισαν υπέρ» αυτού του νομοσχεδίου «έπαιξαν το παιγνίδι τους», προσθέτει.

Σε μια εξέλιξη που αποτέλεσε πολιτικό ράπισμα για τον ένοικο του Λευκού Οίκου, το κείμενο αυτό εγκρίθηκε κι από τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, χάρη εν μέρει στην υποστήριξη μέρους των αιρετών του GOP.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή