Εντός Μαΐου η επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 19:30
UPD:19:44
REUTERS/POOL
A- A A+

Η γερμανική κυβέρνηση άναψε «πράσινο φως» για την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα, η οποία μπορεί πια να επιστρέψει στη δράση μετά το δεύτερο μισό του Μαΐου, δήλωσε σήμερα (6/5) η Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας συζήτησε το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας.

Πηγές προσκείμενες στις συνομιλίες δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι υπήρξε συμφωνία για την επανέναρξη και της Β΄ κατηγορίας (2 Bundesliga).

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι όλοι οι αγώνες θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών και πως η γερμανική ποδοσφαιρική λίγκα (DFL) θα αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία επανεκκίνησης στις δύο κατηγορίες.

Ως γνωστό, η αγωνιστική δραστηριότητα στην Μπουντεσλίγκα σταμάτησε στις 13 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αύριο αναμένεται συνέλευση της Λίγκας (DFL) με τους 36 συλλόγους-μέλη της (από 18 ομάδες η κάθε κατηγορία). Αν όλα πάνε καλά, η Μπουντεσλίγκα θα είναι το πρώτο από τα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα επαναρχίσει.

Οι επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου ξεκίνησαν προπονήσεις από τα μέσα Απριλίου, σε μικρά γκρουπ και υπό αυστηρούς όρους, συμπεριλαμβανομένων εκτεταμένων ελέγχων σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τα τεχνικά σταφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις