Κορωνοϊός: Πέθανε ο κιμπορντίστας των Stranglers, Ντέιβ Γκρίνφιλντ

Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 20:35
UPD:20:35
A- A A+

Ο Ντέιβ Γκρίνφιλντ, κιμπορντίστας του συγκροτήμαtος των Stranglers,  έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, εδώ και αρκετό καιρό, με καρδιακά προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του βρέθηκε θετικός και στον νέο κορωνοϊό. Γεννημένος στο Μπράιτον, ο Γκρίνφιλντ ξεκίνησε τη μουσική διαδρομή του από την τοπική ροκ μπάντα Rusty Butler, ωστόσο, έπειτα από μερικά χρόνια, μεταπήδησε στους Stranglers.

THESTRANGLERSTVVEVO
Ο ήχος και το στυλ του παιξίματός του ήταν τόσο ιδιαίτερα που κάποιοι τον συνέκριναν με τον κιμπορντίστα των Doors, Ρέι Μάνζαρεκ –που, όπως ο ίδιος έλεγε, αποτελούσε και τη μεγάλη του επιρροή.

«Ο Ντέιβ ήταν διαρκώς παρών στο συγκρότημα από τα τέλη του 1975 και το μαγικό του παίξιμο ήταν γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο κατά την διάρκεια της 45χρονης καριέρας του με τους Stranglers», δήλωσαν συγκινημένοι τα μέλη του συγκροτήματος, που περιέγραψαν τον εκλιπόντα ως έναν «αξιαγάπητο, φιλικό και εκκεντρικό χαρακτήρα που είχε πάντα όρεξη για κουβεντούλα». 

BENSKI TV

Ο Ντέιβ Γκρίνφιλντ έγραψε τη μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος «Golden Brown», που τους απέφερε το βραβείο «Ivor Novello».

Προτεινόμενα για εσάς