Περιφέρεια Αττικής: Πρόσκληση για επιχορήγηση λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 17:19
UPD:17:30
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που επιθυμούν να υποβάλουν προτάσεις για την επιχορήγηση της λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ευπαθών ομάδων σε ολοκληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες, απευθύνει η περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της.

Η πρόσκληση, προϋπολογισμού περίπου 10,22 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020 και αφορά στην τριετή χρηματοδότηση των δικαιούχων. Ωφελούμενοι είναι άτομα με αναπηρία ηλικίας άνω των 18 ετών, ένοικοι των ΣΥΔ, τα οποία δεν μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα χωρίς κατάλληλη υποστήριξη.

Η χρηματοδότηση των δικαιούχων για τη λειτουργία των ΣΥΔ αφορά στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης προς τους ενοίκους (διαμονή, διατροφή, μέριμνα για ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα, μετακίνηση, κτλ) και δραστηριότητες ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης, κατάρτισης και αύξησης των δυνατοτήτων πρόσβασης στην εργασία καθώς και δράσεις δικτύωσης και συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς ή φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών.

Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών, η μετάβαση από την ιδρυματική στην φροντίδα επιπέδου τοπικής κοινότητας, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού και η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, με τη δράση αυτή εγκαινιάζεται η νέα προγραμματική περίοδος, η οποία θα συνεχιστεί και στο νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027. Για την αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου προς αυτήν την κατεύθυνση, σημείωσε ότι «σε μια περίοδο όπου η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η προστασία των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ο σχεδιασμός για την μετά-κορωνοϊό εποχή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή