Αλ. Χαρίτσης: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του «πατέρα της Αυτοδιοίκησης», Π. Παπαγιάννη

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 12:16
UPD:12:20
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τη θλίψη του για των απώλεια του Παναγιώτη Παπαγιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, ο Παναγιώτης Παπαγιάννης είχε διατελέσει Δήμαρχος Χολαργού. Η θητεία του παύθηκε βίαια από τη χούντα το 1967 και ο ίδιος εξορίστηκε στη Γυάρο. Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης διετέλεσε επίσης Γραμματέας του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ» υπενθύμισε ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας πως ο εκλιπών έχει χαρακτηριστεί ως ο «πατέρας της Αυτοδιοίκησης» διότι η συμβολή του στην ανάπτυξη του θεσμού ήταν καθοριστική, τόσο πολιτικά όσο και θεωρητικά.

«Γεννημένος στη Μεσσήνη, ο Π. Παπαγιάννης ήταν ο πρώτος καθηγητής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Επιπλέον ήταν ο εκδότης του περιοδικού 'Τοπική Αυτοδιοίκηση', ενώ διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος του περιοδικού 'Τετράδια Αυτοδιοίκησης', που ήταν και το πρώτο επιστημονικό περιοδικό που εξέδωσε η ΚΕΔΕ για τον θεσμό» πρόσθεσε για να καταλήξει:

«Η παρακαταθήκη του Π. Παπαγιάννη είναι πολύτιμη. Η πολιτική του διαδρομή και το συγγραφικό του έργο θα φωτίζουν πάντα την Αυτοδιοίκηση ως έναν θεσμό διεύρυνσης της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή