Χωρίς νικητή η «μάχη του κήπου», ανάμεσα σε Λαβιλενί και Ντουπλάντις

Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 21:05
UPD:21:08
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Μία εντελώς διαφορετική «μάχη στον αέρα» έδωσαν αυτή την φορά, ο Ρενό Λαβιλενί και ο Μόντο Ντουπλάντις.

Ο Γάλλος, εκ των κορυφαίων επικοντοστυών όλων των εποχών και ο νεαρός Σουηδός, το νέο μεγάλο ανερχόμενο αστέρι του αθλήματος και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, έδωσαν έναν πρωτότυπο αγώνα εξ΄αποστάσεως, μαζί με τον Αμερικανό, Σαμ Κέντρικς.

Από τη στιγμή που δεν μπορούν να το κάνουν στα στάδια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι τρεις πρωταθλητές προσπάθησαν να υπερβούν όσες περισσότερες φορές μπρούσαν τα πέντε μέτρα, μέσα σε διάστημα τριάντα λεπτών.

REUTERS/HANDOUT

Τα άλματά τους έγιναν στο σπίτι και συγκεκριμένα στον κήπο τους και μεταδόθηκαν «ζωντανά» από το Youtube. Ο 20χρονος Ντουπλάντις (σ.σ. πρόσφατα υπερέβη τα 6.18 μέτρα και πήρε το ρεκόρ από τον Λαβιλενί, που είχε 6.16μ), πέρασε τον πήχη 36 φορές, όσες και ο Λαβιλενί.

Οσον αφορά στον Κέντρικς, βρέθηκε πολύ πίσω από τους Ντουπλάντις και Λαβιλενί, καθώς υπερέβη το συγκεκριμένο ύψος... μόλις 26 φορές. 

Ο παρουσιαστής του αγώνα, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του World Athletics, επιχείρησε να αναδείξει νικητή, προτρέποντας τον Γάλλο και τον Σουηδό, να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για ακόμη τρία λεπτά, όμως την ώρα που ο Ντουπλάντις έκανε ένα 37ο άλμα... εκτός συναγωνισμού, ο Λαβιλενί... παρέδωσε τα όπλα: «Είμαι νεκρός, δεν θέλω να το ρισκάρω»...

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι οι τρεις πρωταθλητές, υποσχέθηκαν να επαναλάβουν το εγχείρημα τους στο άμεσο μέλλον.
 
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις