Κορωνοϊός: Επιμένει ο Τραμπ στην επιβολή δασμών στην Κίνα

Σάββατο, 02 Μαΐου 2020 08:04
UPD:12:02
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εις βάρος της Κίνας επέμεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας συνέχεια στην άτυπη διαμάχη με το Πεκίνο, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η επιβολή υψηλότερων δασμών παραμένει ασφαλώς μια επιλογή» επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, προειδοποιώντας εκ νέου για αντίποινα στην εξάπλωση της Covid-19.

«Πολλά πράγματα γίνονται, όσον αφορά την Κίνα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι προφανώς μ’ αυτό που έγινε. Αυτή είναι μια άσχημη κατάσταση — σε όλο τον κόσμο, σε 183 χώρες. Αλλά θα έχουμε πολλά να πούμε γι’ αυτό» συνέχισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ έρχονται ως συνέχεια της έρευνας για ενδεχόμενη κατασκευή του θανατηφόρου ιού σε εργαστήριο της πόλης Ουχάν, όπου και πρωτοεμφανίστηκε η Covid-19 τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επανειλημμένως ισχυριστεί ότι ο ιός είναι φυσικής προέλευσης, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί, με στόχο την αντιμετώπισή του.

Στο αμερικανικό κατηγορώ έχει απαντήσει και η κυβέρνηση του Πεκίνου, διαψεύδοντας κάθε φημολογία περί κατασκευής του νέου κορονοϊού σε κινεζικό εργαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Covid-19 πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της κινεζικής επαρχίας Γουμπέι. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον κόσμο, με πάνω από 3,4 εκατομμύρια κρούσματα και 239.000 νεκρούς.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή