Θέατρο Τόπος Αλλού: Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους

«Συνάντηση 4η» - Νίκος Καμτσής, Βασίλης Παπαβασιλείου, Δημήτρης Λιγνάδης
Σάββατο, 02 Μαΐου 2020 09:01
UPD:12:11
A- A A+

O Covid-19 ήρθε και άλλαξε συνήθειες και σχέσεις. Έβαλε άλλους όρους στο παιχνίδι των ανθρωπίνων σχέσεων, άλλοι τρόποι επικοινωνίας εγκαθιδρύθηκαν, τα κέρδη της πλατφόρμας zoom και WEBEX εκτινάχθηκαν τη στιγμή που άλλες εταιρείες (όπως οι αεροπορικές)  που προωθούσαν την επαφή και την φυσική σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους βουλιάζουν.

Μένουμε ενδεείς μπροστά σ' αυτή την επέλαση και προσπαθούμε να κάνουμε έναν απολογισμό. Ποιοι είμαστε; Από πού ερχόμαστε; Πως φτάσαμε ως εδώ και τι θα κάνουμε από δω και μπρός;

Οι άνθρωποι του θεάτρου που έχουν συνηθίσει να είναι ένα βήμα έστω μικρό πιο μπροστά από την πραγματικότητα -αφού δουλεύουν με την φαντασία τους- βρίσκονται στην δεινή  η προνομιούχα θέση να μηρυκάζουν και να προσπαθούν να καταλάβουν το βάθος αυτών των συμπαντικών αλλαγών και το βαθύτερο νόημα τους.

Στο πλαίσιο αυτό και έμπλεο βαθύτερων σκέψεων, προβληματισμών, ανησυχιών και ιδεών, το Θέατρο Τόπος Αλλού καλεί τον κόσμο αντί «μπαγιάτικων» παραστάσεων, να ανταποκριθεί σε τρεις πρωτότυπες φρέσκιες δράσεις/προτάσεις (Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους, Τα παραμύθια της Οθόνης, Φώτα πάμε..).

Στο πλαίσιο αυτό συμβαίνουν οι «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους» με την 4η αισίως συνάντηση να συμβαίνει την Κυριακή στις 3  Μαΐου στις 7 το απόγευμα. Η μετάδοση θα γίνει μέσα από τη σελίδα του Τόπος Αλλού  στο facebook:  https://www.facebook.com/ToposAllouAeroplio/

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και διανοητής του θεάτρου Βασίλης Παπαβασιλείου και ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης είναι καλεσμένοι του Θεάτρου Τόπος Αλλού και του καλλιτεχνικού του διευθυντή και σκηνοθέτη, κ. Νίκου Καμτσή.

Με τον υπεύθυνο λόγο τους και τις έγκυρες απόψεις τους, θα επιχειρήσουν να κάνουνε έναν απολογισμό. Μια που βρισκόμαστε σε αναγκαστική παύση και ακινησία ας σκεφτούμε: Τι κάναμε σωστά και τι λάθος, τι πήγε καλά και τι «στράβωσε». Η εμπειρία και η περιπέτεια αυτή πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί.

Θα προσπαθήσουν να ορίσουν το στίγμα του νέου ανθρώπου που γεννιέται  μέσα σ΄ αυτή την υγειονομική και κοινωνική πανδημία. Του ανθρώπου monachous monachous, του μοναχικού ανθρώπου, του ανθρώπου που δεν αγγίζει και δεν αγγίζεται δεν πλησιάζει και δεν πλησιάζεται, του ανθρώπου της «κατ’ οίκον εργασίας, εκπαίδευσης, διαβίωσης».

Οι προηγούμενες «Συναντήσεις» με τους Λυδία Κονιόρδου, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Μάξιμο Μουμούρη (Σάββατο 25/04/2020)και τους Θανάση Παπαγεωργίου, Σάββα Πατσαλίδη, Τάκη Τζαμαριά (Σάββατο 17/4/2020)  βρίσκονται, επίσης, αναρτημένες στο παραπάνω link και μπορεί να τις δει όποιος ενδιαφέρεται.

Προτεινόμενα για εσάς