Νέοι τίτλοι για τους μικρούς αναγνώστες, από τις εκδόσεις Διόπτρα

Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 09:03
A- A A+

Την παιδική βιβλιοθήκη τους εμπλούτισαν, πρόσφατα, οι εκδόσεις Διόπτρα, με νέους τίτλους για τους μικρούς αναγνώστες.

Η Λούσι μαθαίνει να μοιράζεται

Στη σειρά «Ζεν για παιδιά» ηλικίας 3+, που περιλαμβάνει τρυφερές ιστορίες για  ήρεμες στιγμές με το παιδί  που, παράλληλα, βοηθούν στην εκμάθηση  αναγνώρισης και έκφρασης των συναισθημάτων του, προστέθηκαν τα βιβλία των Louison Nielman και Thierry Manes «Η Λούσι μαθαίνει να μοιράζεται» -που ασχολείται με την ήρεμη διαχείριση του αισθήματος αντιζηλίας και «Ο Όλιβερ τρώει μόνο μακαρόνια» -που εστιάζει στις αρχές της υγιεινής διατροφής και τη διαχείριση της μονοφαγίας.

Άννι η μικρή καπελού

Στο βιβλίο «Άννι η μικρή καπελού»,  η Άννι φτιάχνει όμορφα καπέλα για όλα τα ζωάκια και η Soojin Kwak γράφει μια πρωτότυπη ιστορία για τη διαφορετικότητα, τη δημιουργικότητα, την προσπάθεια και τη συνεργασία, κατάλληλη για παιδιά 4+.

Καροτένια όνειρα

Στα «Καροτένια όνειρα!» των Kate Hindley και Simon Philip –για ηλικίες 5+, ένα κουνέλι διηγείται: «Όταν άλλα κουνέλια χοροπηδούσαν, χοροπηδούσα κι εγώ… Όταν κοιμόνταν, κοιμόμουν κι εγώ… Κάθε μέρα έπρεπε να λέω ψέματα, γιατί τα όνειρά μου δεν ήταν ίδια με τα δικά τους. Ώσπου ένα βράδυ φόρεσα τη φανταστική στολή μου και τα γυαλιστερά πατίνια μου και άρχισα να χορεύω! Και τότε ένιωσα ελεύθερος! Κι ήμουν εγώ! Όταν είσαι ο εαυτός σου είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο!».

Αρχαία Ρώμη

Το βιβλίο «Αρχαία Ρώμη» είναι το δεύτερο της σειράς «Περιπλάνηση στην Ιστορία» -έχει προηγηθεί η «Αρχαία Αίγυπτος»- που εκδίδεται με την πιστοποίηση του Βρετανικού Μουσείου. Η Ιστορία γίνεται Παιχνίδι, για παιδιά ηλικίας 7+, που θα ψάξουν να βρουν έναν  Ρωμαίο γλύπτη, το υδραγωγείο και την αψίδα θριάμβου, ενώ θα βοηθήσουν  τον Ερρίκο να βρει κρυμμένα αντικείμενα σε κάθε σελίδα. Με εφόδια εξαιρετικά έργα τέχνης, συναρπαστικά ιστορικά γεγονότα και αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής, θα περιπλανηθούν στην αρχαία Ρώμη και θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της!

Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας

Το διεθνές best seller του Tim Marshall εικονογραφείται και εκδίδεται για παιδιά ηλικίας 8+, με τίτλο «Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας - 12 μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την ιστορία και τον πολιτισμό...».  Πώς εξελίχθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε υπερδύναµη; Γιατί ξεσπούν πόλεµοι σε διάφορα σημεία της Γης; Γιατί ορισμένες χώρες είναι τόσο πλούσιες, ενώ άλλες τόσο φτωχές; Τα παιδιά βρίσκουν  απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα σε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο, που εξηγεί, μέσα από πολύχρωμους χάρτες, πώς η γεωγραφία έχει διαμορφώσει την ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου.       Μαθαίνουν πώς οι αποφάσεις των παγκόσμιων ηγετών επηρεάζονται από το ανάγλυφο του πλανήτη μας, και γιατί η ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται εξαιτίας της γεωγραφίας.

Κάποτε 10 υπέροχες γυναίκες

«Κάποτε… 10 υπέροχες γυναίκες» τιτλοφορείται το βιβλίο του ζεύγους Von Grut που  απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+. Στις σελίδες του, ξετυλίγονται οι ζωές δέκα ξεχωριστών γυναικών.

Ο Όλιβερ τρώει μόνο μακαρόνια

Η Αμερικανίδα υπέρμαχος των δικαιωμάτων των εγχρώμων Ρόζα Παρκς,  η Κενυάτισσα πολιτική ακτιβίστρια, φεμινίστρια και μάχιμη περιβαλλοντολόγος παγκοσμίου φήμης –που φύτεψε χιλιάδες δέντρα και  πρώτη Αφρικανή γυναίκα που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης Ουανγκάρι Μαατάι,  η Γαλλοπολωνή  επιστήμων που τιμήθηκε δυο φορές με το Βραβείο Νόμπελ για τη Φυσική και τη Χημεία Μαρί Σκλοντόφσκα Κιουρί, η  διακεκριμένη Γαλλίδα εξερευνήτρια, συγγραφέας  και ασιανολόγος Αλεξάνδρα Νταβίντ-Νελ, η ξεχωριστή Μεξικανή ζωγράφος Φρίντα Κάλο, η Γαλλίδα καλλιτέχνης αμερικανικής καταγωγής -μια από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες του μιούζικ χολ, με μεγάλη καριέρα στο Παρίσι, γνωστή με τα προσωνύμια «Μαύρο Μαργαριτάρι» και «Κλεοπάτρα της Τζαζ», πράκτορας της Γαλλικής Αντίστασης στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ακτιβίστρια αστικών δικαιωμάτων Ζοζεφίν Μπέικερ, η Γαλλίδα αεροπόρος Ελέν Μπουσέ, η συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η Πακιστανή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και του καθολικού δικαιώματος στη μάθηση και νεότερη κάτοχος βραβείου Νόμπελ στον κόσμο –κερδίζοντάς το σε ηλικία 17 ετών, Μαλάλα Γιουσαφζάι και η  πρώτη γυναίκα στην Ιστορία που ταξίδεψε στο διάστημα, η Σοβιετική  κοσμοναύτης  Βαλεντίνα Τερεσκόβα γίνονται έμπνευση για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται να κατακτήσουν τον κόσμο!

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς