Ελληνική συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ολυμπιακών του Πεκίνου

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2007 15:35
A- A A+

Η ελληνική συμμετοχή στο ειδικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη με τον αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου Jiang Xiaoyu στα γραφεία της BOCOG.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα συνδέουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό θα αρχίσουν τον Ιούλιο, θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο και θα λάβουν χώρα στο Ολυμπιακό Χωριό, έξω από τους χώρους διεξαγωγής των Αγώνων αλλά και έξω από το κέντρο του Πεκίνου.

Ο κ. Λιάπης ανέφερε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα η δυνατότητα που μας δίδεται να προβάλλουμε την Ελλάδα μέσα στην καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου».

Ο κ Jiang Xiaoyu ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη βοήθεια και τη συνεργασία στο πλαίσιο προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων και τόνισε ότι «το Ολυμπιακό ιδεώδες αποτελεί μια ελληνική κληρονομιά στην παγκόσμια κοινότητα». Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα, το οποίο ο κ. Jiang Xiaoyu χαρακτήρισε «μεγάλο γεγονός για τη χώρα, που ενισχύει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».

Προτεινόμενα για εσάς