Πακιστάν: Τριήμερο πένθος κήρυξε το κόμμα της Μπ. Μπούτο

Μετά τις επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 139 ανθρώπων
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007 11:53
EPA/NAEEM UL HAQ

A- A A+

Τριήμερο πένθος κήρυξε σήμερα το Λαϊκό Κόμμα της Μπεναζίρ Μπούτο στο Πακιστάν, για την χθεσινοβραδυνή επίθεση η οποία είχε στόχο την ίδια μετά την επιστροφή της από οκταετή αυτοξορία στη χώρα, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στη διάρκεια του τρήμερου πένθους οι σημαίες του κόμματος θα κυματίζουν μεσίστιες.

Ερευνες διεξάγουν οι αρχές της χώρας για την επίθεση αυτοκτονίας στο Καράτσι, η οποία είχε στόχο το όχημα στο οποίο επέβαινε η Μπούτο.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές τουλάχιστον 139 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν, 40 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πριν από την επιστροφή της στο Πακιστάν, η Μπούτο δεχόταν απειλές από μαχητές που πρόσκεινται στους Ταλιμπάν ότι θα την υποδεχθούν με επιθέσεις αυτοκτονίας.

Λόγω των απειλών αυτών, τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα κατά την άφιξή της. Περίπου 20.000 αστυνομικοί και στρατιώτες και τουλάχιστον 5.000 εθελοντές του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν είχαν παραταχθεί κατά μήκος της διαδρομής που επρόκειτο να ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή της Μπούτο.

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τέσσερις συνοικίες του Καράτσι. Πολλοί Πακιστανοί λιθοβόλησαν αστυνομικούς και απέκλεισαν δρόμους με φλεγόμενα λάστιχα αυτοκινήτων. Επίσης σήμερα πραγματοποιείται γενική απεργία σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας Σιντ στην οποία ανήκει το Καράτσι.

Εκτός από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ινδία καταδίκασε την επίθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή