Δημοψήφισμα για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη ζήτησε ο Αλέκος Αλαβάνος

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007 15:22
A- A A+

Δημοψήφισμα για την έγκριση της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης της Ε.Ε. στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες-μέλη, ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.

Σε δηλώσεις του κατά τη σημερινή του περιοδεία στα Χανιά, ο κ.Αλαβάνος παρατήρησε πως «μπορεί η Μεταρρυθμιστική Συνθήκη να είναι απαλλαγμένη από τον εθνικό ύμνο ή από τη σημαία, ή από τον τίτλο του υπουργού εξωτερικών που είχε το σχέδιο του Ευρωσυντάγματος, όμως -σημείωσε- κρατά το πνεύμα και την ουσία του Ευρωσυντάγματος, δηλαδή μια Ευρώπη της ανεξέλεγκτης αγοράς, μια Ευρώπη που αποδομεί το δημόσιο τομέα και το κοινωνικό κράτος και μια Ευρώπη που είναι δορυφόρος των ΗΠΑ».

«Με αυτή την έννοια είμαστε αντίθετοι στη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη ... και επαναλαμβάνω τη θέση μας, ότι θα είναι αδιανόητο να προωθηθεί αυτό το σχέδιο της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης χωρίς να γίνει δημοψήφισμα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, όσον αφορά το Ασφαλιστικό, ο κ.Αλαβάνος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα που έκανε προτάσεις για τα αποθεματικά των Ταμείων με επερώτηση στη Βουλή, την οποία πρότεινε να συνυπογράψουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

«Από εκεί και πέρα», ανέφερε, «είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα προσχηματικό διάλογο, του τύπου που εφαρμόστηκε στα θέματα της παιδείας πέρυσι και που κατέληξε στο γνωστό νόμο πλαίσιο. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το διάλογο».

Το απόγευμα ο Αλέκος Αλαβάνος θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Σωματείων των εργαζομένων στην Ολυμπιακή και με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων και συνδικαλιστές από πρωτοβάθμια εργατικά Σωματεία.

Τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή