Για υπέρτατη δημοκρατική θυσία εκατοντάδων ανθρώπων κάνει λόγο η Μπ. Μπούτο

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007 16:01
EPA/OLIVIER MATTHYS

A- A A+

Υπέρτατη θυσία στο βωμό της δημοκρατίας χαρακτηρίζει η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο το θάνατο των οπαδών της κατά τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας με στόχο την ίδια.

«Το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν καταδικάζει σθεναρά τις επιθέσεις που είχαν ως στόχο την ειρηνική του πορεία και στοίχισαν τη ζωή σε 140 ανθρώπους και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων» δήλωσε η Μπεναζίρ Μπούτο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Οι ελπίδες μας, οι προσευχές μας και η συμπόνια μας στρέφονται σε εκείνους που έκαναν την υπέρτατη θυσία στην υπόθεση της δημοκρατίας, η θυσία τους δεν θα πάει χαμένη» τόνισε η Μπούτο στην πρώτη της δημόσια ομιλία μετά την πολύνεκρη επίθεση που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης εν μέσω του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει την επιστροφή της ύστερα από οκτώ χρόνια στην εξορία.

«Αν και δεν κατηγορώ την κυβέρνηση, χρειάζεται να διεξαχθεί έρευνα για να εξακριβωθεί ο λόγος για τον οποίον είχαν σβήσει τα φώτα του δρόμου πριν από την επίθεση», τόνισε.

Το υπουργείο Εσωτερικών, σε προσωρινό απολογισμό της επίθεσης, κάνει λόγο για τουλάχιστον 133 νεκρούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή