Η FIFA δωρίζει 150 εκατομμύρια δολάρια για ανακούφιση από τον κορωνοϊό

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 17:08
UPD:17:09
REUTERS/Arnd Wiegmann

FILE PHOTO: The logo of FIFA is seen in front of its headquarters in Zurich, Switzerland September 26, 2017. REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo

A- A A+

Η FIFA έχει δωρίσει 150 εκατομμύρια δολάρια στα 211 κράτη-μέλη της σαν «πρώτο βήμα ενός εκτεταμένου σχεδίου οικονομικής βοήθειας, ως απάντηση στον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, η πρωτοβουλία θα δει εθνικές ομοσπονδίες, όπως η ιταλική (FIGC) π.χ., να λαμβάνουν 500.000 δολάρια, με «τυχόν υπόλοιπα δικαιώματα για το 2019 και το 2010».

Αυτά τα οικονομικά δικαιώματα, τα οποία συνήθως καταβάλλονται υπό όρους, θα καλυφθούν επίσης πλήρως για να καλύψουν τις ζημίες που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα του COVID-19.

«Η πανδημία προκάλεσε πρωτοφανείς προκλήσεις για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα και, ως παγκόσμιος κυβερνητικός φορέας, είναι καθήκον της FIFA να είναι εκεί και να υποστηρίζει αυτούς που αντιμετωπίζουν οξείες ανάγκες», δήλωσε ο πρόεδρός της, Τζάνι Ινφαντίνο.

«Αυτό ξεκινά παρέχοντας άμεση οικονομική βοήθεια στις ενώσεις-μέλη μας, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρή οικονομική δυσχέρεια. Είναι το πρώτο βήμα ενός εκτεταμένου σχεδίου οικονομικής βοήθειας που αναπτύσσουμε για να ανταποκριθούμε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε ολόκληρη την κοινότητα ποδοσφαίρου», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Μαζί με τους ενδιαφερόμενους, εκτιμούμε τις απώλειες κι εργαζόμαστε για τα πιο κατάλληλα και αποτελεσματικά εργαλεία για την εφαρμογή των άλλων σταδίων αυτού του σχεδίου ανακούφισης».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις