Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007 07:00
A- A A+

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας στις περισσότερες περιοχές και νοτίους ανέμους έντασης 8 με 9 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά. Από το απόγευμα προβλέπεται ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της Ηπείρου. Από το μεσημέρι προβλέπεται ύφεση της κακοκαιρίας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους έντονες. Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Μικρή εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους έντονες. Το βράδυ προβλέπεται ύφεση της κακοκαιρίας. Ανεμοι: Νότιοι 7 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νότιοι 7 με 9 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργότερα. Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 τοπικά 7 και πρόσκαιρα 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Δυτική, τη Νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή