Καλιφόρνια: Ενας νεκρός, τέσσερις τραυματίες σε μεγάλη πυρκαγιά

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007 07:05
A- A A+

Ενας άνθρωπος βρήκε τον θάνατο χθες κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην νότια Καλιφόρνια, μία εκ των οποίων κατέστησε αναγκαία την εκκένωση πολλών κατοικιών στο Μαλιμπού, κάποιων πολυτελών μάλιστα που ανήκουν σε διασημότητες του Χόλιγουντ, καθώς το προάστιο αυτό αποτελεί αγαπημένο προορισμό των αστέρων του κινηματογράφου.

Το θύμα, ένας πολίτης, έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει την κατοικία του από τις φλόγες, βοηθώντας τους πυροσβέστες, κοντά στην κοινότητα Πορτέρο, κοντά στη μεξικανική μεθόριο και σε απόσταση μόλις 50χλμ. από το Σαν Ντιέγκο.

Τέσσερεις πυροσβέστες τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές.

Στο Μαλιμπού, 250 χλμ. βορειότερα, ένα άλλο τεράστιο μέτωπο έχει αποτεφρώσει περισσότερα από 500 εκτάρια από την αυγή έως νωρίς το απόγευμα, τοπική ώρα. Διακόσιες κατοικίες εκκενώθηκαν, μεταξύ αυτών του σκηνοθέτη του «Τιτανικού» Τζέιμς Κάμερον και της πρωταγωνίστριας του «Γκριζ» Ολίβια Νιούτον-Τζον. Τμήμα από το ράντσο του ηθοποιού Σον Πέν καίγεται από το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επτά κτήρια, μεταξύ τους και μία εκκλησία, έχουν παραδοθεί στις φλόγες, οι οποίες λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 110 χλμ/ώρα, έχουν φθάσει έως τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με το Λος Αντζελες, προκαλώντας διακοπή της κυκλοφορίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή