Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ ζητεί έρευνα για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 23:16
UPD:24/04/2020 01:35
en.wikipedia.org/
A- A A+

Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Στιβ Ρόδεραμ, ζήτησε έρευνα για το εάν η συνάντηση των «κόκκινων» με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου, έπρεπε να ακυρωθεί ή τουλάχιστον να διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες. 

Η υποψία - αναφέρει το BBC - είναι ότι αυτός ο αγώνας, ο οποίος έφερε πάνω από 3.000 οπαδούς των «ροχιμπλάνκος» από τη Μαδρίτη στην αγγλική πόλη, ήταν η αιτία για την τοπική επιδημία του κορονοϊού. 

Εκείνο το βράδυ 52.000 οπαδοί συγκεντρώθηκαν στο «Άνφιλντ», χιλιάδες εκ των οποίων προέρχονταν από την ισπανική πρωτεύουσα, μια από τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο στην Ευρώπη και όπου υπήρχε ήδη μερικός αποκλεισμός.

Έκτοτε πέρασαν άλλες 10 ημέρες προτού η βρετανική κυβέρνηση αποφασίσει να εφαρμόσει περιορισμούς στις μαζικές συναντήσεις. Στο Λίβερπουλ 1.200 άτομα προσβλήθηκαν από τον Covid-19 και 246 έχασαν τη ζωή τους, μέχρι τώρα.

«Είναι σκανδαλώδες εάν οι άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό ως άμεσο αποτέλεσμα ενός αθλητικού γεγονότος, που πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να έχει γίνει», είπε ο Ρόδεραμ.

«Αυτό έθεσε σε κίνδυνο όχι μόνο αυτούς τους ανθρώπους αλλά και το προσωπικό της NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) και άλλους στις οικογένειές τους, που μπορεί να έχουν μολυνθεί», πρόσθεσε. 

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε παρατηρήσει αύξηση της καμπύλης μόλυνσης. Πρέπει να καταλάβουμε εάν ορισμένες από αυτές τις λοιμώξεις οφείλονται απευθείας στους οπαδούς της Ατλέτικο. Δεν τους επιτρέπεται να συγκεντρωθούν στη χώρα τους, αλλά 3.000 έφτασαν στη δική μας και μπορεί να έχουν εξαπλώσει τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, επειδή δεν τους εμπόδισε νωρίτερα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις