Ισπανία: Χαλάρωση του lockdown για τα παιδιά

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 13:21
UPD:13:23
REUTERS/JON NAZCA
A- A A+

Η ισπανική κυβέρνηση έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνει η χαλάρωση του lockdown για τα παιδιά στην Ισπανία, τα οποία έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους από τις 14 Μαρτίου.

Από την Κυριακή, τα παιδιά ηλικίας 14 ετών και κάτω θα επιτρέπεται να περπατούν και να παίζουν στους δρόμους για μια ώρα την ημέρα μεταξύ 9 π.μ. και 9 μ.μ. Θα πρέπει επίσης να παραμένουν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σπίτια τους και να συνοδεύονται από ενήλικα, ο οποίος θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί το πολύ με τρία παιδιά κάθε φορά.

Τα πάρκα και οι κοινόχρηστοι χώροι παιχνιδιού θα παραμείνουν κλειστοί, αλλά θα επιτρέπεται στα παιδιά να πάρουν μαζί τους παιχνίδια, μπάλες και σκούτερ.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το πρωί, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και ηγέτης του Πόντεμο Πάμπλο Ιγκλέσιας πρόσθεσε: «Τα παιδιά θα επιτρέπεται να τρέχουν και να πηδούν και να γυμνάζονται, αλλά η απόσταση πρέπει πάντα να τηρείται», τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Πάμπλο Ιγκλέσιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ιγκλέσιας ζήτησε επίσης από τα παιδιά στην Ισπανία συγγνώμη για τη σύγχυση που πρκλήθηκε αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα παιδιά θα επιτρέπεται να βγαίνουν έξω μόνο εφόσον συνοδεύουν έναν γονέα για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα. Έπειτα από θύελλα αντιδράσεων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κινήσεων εκτός σπιτιού.

Μικρή αύξηση των θανάτων σημειώθηκε τις τελευταίες 24 ώρες στην Ισπανία. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το ισπανικό υπουργείο Υγείας 440 άνθρωποι πέθαναν από τον κορωναϊό το τελευταίο 24ωρο, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων στις 22.157.

Ο αριθμός αυτός είναι ελαφρώς υψηλότερος συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα όταν πέθαναν 435 άνθρωποι. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 213.024 από 208.389 την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου από τα 34.355 κρούσματα - το 16% του συνόλου - ανήκουν σε επαγγελματίες υγείας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή