Τουρκία: Μεγάλη διαδήλωση κατά των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007 12:59

A- A A+

Μεγάλη συγκέντρωση με χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιήθηκε σήμερα στη συνοικία Καντίκεϊ της Κωνσταντινούπολης κατά των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), μετά από τις χθεσινές σφοδρές συγκρούσεις με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 Τουρκων στρατιωτών και 32 ανταρτών.

«Καταραμένο PKK», «Οι μάρτυρες είναι αθάνατοι και η Τουρκία αδιαίρετη», φώναζε το πλήθος των 3.000 που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος.

Οι διαδηλωτές που κρατούσαν εκατοντάδες τουρκικές σημαίες καταφέρθηκαν επίσης κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τον να απαντήσει χωρίς καθυστέρηση στο PKK. «Ταγίπ στείλε το γιο σου στο στρατό», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Διακόσιοι αντάρτες του PKK διείσδυσαν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ορμώμενοι από το βόρειο Ιράκ, χθες το πρωί στο τουρκικό έδαφος και σκότωσαν 12 τούρκους στρατιώτες. Στις σφοδρές συγκρούσεις που ακολούθησαν, 32 αντάρτες έπεσαν νεκροί.

Την περασμένη εβδομάδα το τουρκικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για τη πραγματοποίηση διασυνοριακών επιχειρήσεων στο έδαφος του βορείου Ιράκ κατά των βάσεων του PKK.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή