Κινητοποίηση τουρκικών στρατευμάτων στα σύνορα με το Ιράκ

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007 14:25
UPD:14:27

A- A A+

ΔΕΚΑΔΕΣ οχήματα του τουρκικού στρατού κατευθύνονται προς τα σύνορα με το Ιράκ, ενώ στην Κωνσταντινούπολη χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν την τιμωρία των Κούρδων ανταρτών του PKK http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/22/1428289.htm .

Όπως μεταδίδει ανταποκριτής του Associated Press, 50 τουρκικά στρατιωτικά οχήματα κατευθύνονται από τη νοτιοανατολική πόλη Σιρνάκ προς την Oυλουντερέ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα οχήματα στέλνονται με σκοπό να ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα τουρκικά στρατεύματα στις συγκρούσεις με τους Κούρδους αντάρτες ή εάν έχουν εντολή να προλειάνουν το έδαφος για εισβολή στο βόρειο Ιράκ.

Εν τω μεταξύ το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat που εδρεύει στο Βέλγιο, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα επτά Τούρκων στρατιωτών που όπως υποστηρίζουν οι αντάρτες του ΡΚΚ, πιάστηκαν αιχμάλωτοι στην αιματηρή ενέδρα της Κυριακής. Σύμφωνα με το πρακτορείο, αιχμάλωτος κρατείται ένας ακόμα Τούρκος στρατιώτης, το όνομα του οποίου όμως δεν ανακοινώθηκε.

Στην Τουρκία το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι αγνοούνται οκτώ στρατιώτες κάτι που πριν από λίγο επιβεβαίωσε και ο τουρκικός στρατός, προσθέτοντας ότι οι συγκρούσεις στη μεθόριο με το Ιράκ συνεχίζονται.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στους Times, εξαπέλυσε νέες κατηγορίες κατά των ΗΠΑ, με αφορμή τη στάση τους στο Κουρδικό. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/22/1428306.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή