Η ΕΙΟ ζητεί τη συνδρομή της πολιτείας

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 13:33
UPD:13:36
ΑΠΕ ΜΠΕ/STR
A- A A+

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), με επιστολή προς τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, επισημαίνει τις αρνητικές επιπτώσεις και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι Ναυτικοί Όμιλοι της περιφέρειας, όταν και όποτε αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας τους.

Η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι οι Όμιλοι έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων και για να παραμείνουν εν λειτουργία μετά την πανδημία θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικά μέτρα επανεκκίνησης και ετήσια επιχορήγηση, που έχει διακοπεί.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων: 

«... Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι Ναυτικοί Όμιλοι της περιφέρειας και κυρίως των παραμεθορίων περιοχών, όταν με το καλό, και μετά από καιρό θα αρχίσουν να αίρονται τα μέτρα αυτά. [...] 

Για να μείνουν, λοιπόν, ζωντανοί μετά την κρίση οι Ναυτικοί Όμιλοι που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα με τη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων τους προτείνουμε τα εξής:

1. Τα οικονομικά μέτρα επανεκκίνησης για τις επιχειρήσεις να ισχύσουν κατ΄ αναλογίαν και για τους Ομίλους ώστε να είναι δυνατή η επαναλειτουργία τους. Ξέρουμε ότι δυστυχώς τίποτα δεν θα είναι όπως πριν, τουλάχιστον στην αρχή, ωστόσο δεν επιτρέπεται στην Πολιτεία να αφήσει τα σωματεία να "πεθάνουν", γιατί έτσι θα σβήσει και ο Ελληνικός αθλητισμός και θα κάνει πολλά χρόνια να ξανασηκώσει κεφάλι.

2. Να επανέλθει οπωσδήποτε η επιχορήγηση προς τα σωματεία (η οποία έχει διακοπεί εδώ και αρκετά χρόνια), αρχής γενομένης από τα σωματεία των παραμεθορίων περιοχών, εν συνεχεία της  περιφέρειας και στο τέλος των σωματείων του Κέντρου με συγκεκριμένα κριτήρια που θα θεσπιστούν σε συνεργασία με την Ομοσπονδία»

Και η επιστολή καταλήγει:

«Είναι βέβαιο ότι κανένας δεν θα βγει αλώβητος από αυτήν την κρίση, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε και κανέναν στην τύχη του.

Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα κάθε χρόνο φέρνει στην Πατρίδα 25- 30 μετάλλια Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά  όπως διαπιστώσατε και εσείς από το πρόγραμμα ΧΕΙΛΩΝ, όπου η Ομοσπονδία μας καταλαμβάνει τη 2η θέση ως προς τις διακρίσεις , ενώ η αναγνώρισή της από την Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Κοινότητα είναι δεδομένη.

Ναυτικοί Όμιλοι και Ομοσπονδία θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν αυτήν την σπουδαία παράδοση. Ελπίζουμε ότι και η Πολιτεία και εσείς προσωπικά θα συνδράμετε αποφασιστικά σ’ αυτήν την προσπάθεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις