Τσέφεριν: Καλύτερα με κλειστές πόρτες από το να μην παίζεις καθόλου

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 13:11
UPD:13:11
A- A A+

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επανέλαβε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ότι είναι προτιμότερο να διεξάγονται αγώνες χωρίς θεατές, παρά να μην παίζεται καθόλου ποδόσφαιρο. 

«Προτεραιότητα είναι η υγεία των οπαδών, των παικτών και των μάνατζερ. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος, νομίζω ότι υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε ξανά και να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα», είπε.

«Ίσως χρειαστεί να ξαναρχίσουμε χωρίς θεατές, αλλά το πιο σημαντικό είναι, νομίζω, να παίζεις», πρόσθεσε ο πρώτος παράγοντας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Είναι καλύτερο να παίζεις χωρίς θεατές παρά να μην το κάνεις καθόλου. Το ποδόσφαιρο θα ξανάφερνε στα σπίτια των οπαδών τα συναισθήματα και τη χαρά που χρειάζονται απεγνωσμένα», υπογράμμισε.

Μια αποτυχία επιστροφής στην αγωνιστική δράση θα είχε «τρομερό αντίκτυπο για τους συλλόγους και τις Λίγκες. Προτεραιότητα στα πρωταθλήματα και μετά στα Κύπελλα; Εάν μπορούμε να συνεχίσουμε αρκετά σύντομα, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Κύπελλα θα μπορούσαν να διεξαχθούν παράλληλα».

Ο Τσέφεριν, πάντως, δεν όρισε προθεσμίες ούτε για τον τελικό του Champions League ή του Europa League ούτε για την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

«Όλα εξαρτώνται από το πότε θα αρχίσουμε να παίζουμε ξανά» ανέφερε, ωστόσο, η επιμήκυνση της σεζόν ως τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο δεν φαίνεται βιώσιμη.

«Θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στο καλαντάρι της σεζόν 2020-21» παραδέχθηκε ο πρόεδρος της UEFA, ο οποίος προβλέπει για τον προσεχή Σεπτέμβριο την επιστροφή των Εθνικών ομάδων στη δράση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις