Οι κερδισμένοι/χαμένοι των 5 μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, εάν τελείωνε τώρα η σεζόν

Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 12:39
UPD:12:43
REUTERS/ALBERT GEA

(φωτό αρχείου)

A- A A+

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το ενδεχόμενο να μην τελειώσουν οι εγχώριες διοργανώσεις στη «Γηραιά Ήπειρο» παραμένει ανοιχτό, παρότι η UEFA και οι εθνικές ομοσπονδίες (στην πλειονότητά τους) επιθυμούν το αντίθετο, έστω κι αν χρειαστεί να γίνουν αγώνες το... κατακαλόκαιρο!

Σε περίπτωση που τα πρωταθλήματα διακόπτονταν οριστικά θα υπήρχαν σαφώς οι ευνοημένοι, αλλά και οι χαμένοι. Για παράδειγμα, ας δούμε τι θα γινόταν στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, εάν η σεζόν τελείωνε στι σημείο που είχε διακοπεί.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Σε τέτοιο σενάριο, η Μπαρτσελόνα θα κατακτούσε τον τίτλο, καθώς προηγείται δύο βαθμούς της Ρεάλ. Επίσης κερδισμένοι θα ήταν οι Σεβίλη και Ρεάλ Σοσιεδάδ που θα έπαιρναν τα εισιτήρια για το Champions League.

Στη ζώνη του υποβιβασμού θα ευνοηθούν οι Εϊμπάρ και Θέλτα που θα παρέμεναν στη LaLiga, μιας και έχουν μόλις ένα και δύο βαθμούς αντίστοιχα διαφορά από την Μαγιόρκα, η οποία θα έπεφτε στην LaLiga 2. 

Εκτός από τους νησιώτες, χαμένη θα ήταν και η Λεγανές του Σιόβα, η οποία παρά το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει την παραμονή δεν θα το πετύχαινε.

Στη λίστα των «χαμένων» θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα έμπαιναν και οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Χετάφε, μιας και είναι σε απόσταση αναπνοής από τις ομάδες που βγαίνουν στο Champions League. 

ΑΓΓΛΙΑ

Εδώ η πρωταθλήτρια είναι γνωστή και καιρό και ότι κι αν συμβεί η Λίβερπουλ δεν χάνει με τίποτα το πρωτάθλημα. Το ενδιαφέρον στις τελευταίες αγωνιστικές επικεντρώνεται στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο και για τον υποβιβασμό.

Οι κερδισμένεςι; Η Τσέλσι θα έπαιρνε το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League, αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα.  Στη μάχη της... ουράς ευνοημένες θα ήταν οι Γουότφορντ και Γουεστ Χαμ, καθώς υπερτερούν στην τριπλή ισοβαθμία με την Μπόρνμουθ, όπως και η Μπράιτον που απέχει μόλις δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. 

Οι χαμένες; Οι Γουλβς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ παρά το γεγονός ότι απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα έμεναν εκτός Ευρώπης.

Την ίδια ώρα οι «μπέμπηδες» δεν θα μπορούσαν να «κυνηγήσουν»ι την Τσέλσι για το τελευταίο εισιτήριο στο Champions League.

Η Μπόρνμουθ σε αυτό το σενάριο θα πρέπει να διεκδικήσει όσκαρ ατυχίας... Παράλληλα χαμένη είναι και η Αστον Βίλα που απέχει μόλις δύο βαθμούς από τις τρεις ομάδες που ισοβαθμούν στην ουρά. 

ΙΤΑΛΙΑ

Εδώ το ενδιαφέρον στην κούρσα του τίτλου είναι αρκετά μεγάλο.

Η Γιουβέντους θα κατακτούσε το πρωτάθλημα σε περίπτωση που ολοκληρωνόταν τώρα το πρωτάθλημα, καθώς έχει ένα βαθμό περισσότερο από τη Λάτσιο. Η Αταλάντα θα έπαιρνε το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League, ενώ η Νάπολι θα έβγαινε στην Ευρώπη. Η Τζένοα θα εξασφάλιζε σε ισοβαθμία την παραμονή, ενώ θα «γλίτωναν»« επίσης, Σαμπντόρια, Τορίνο και Ουντινέζε. 

«Χαμένη» θα ήταν η Λάτσιο, η οποία πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και θα έχανε μια μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Παράλληλα η Ρόμα που απέχει τρεις βαθμούς από την Αταλάντα δεν θα μπορούσε να κυνηγήσει το εισιτήριο για το Champions League.

Επίσης στους «χαμένους» θα έμπαινε και η Μίλαν, η οποία θα έμενε εκτός Ευρώπης. Στη ζώνη του υποβιβασμού μόνο η Λέτσε έχει πραγματικές ελπίδες για παραμονή, αλλά θα έπεφτε λόγω ισοβαθμίας. 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει κριθεί, καθώς η Μπάγερν προηγείται τέσσερις βαθμούς την Ντόρτμουντ, ενώ «ανοιχτοί λογαριασμοί» υπάρχουν στη μάχη της Ευρώπης και στον υποβιβασμό.

Οι κερδισμένοι; Η Μπάγερν θα πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Εχει 55 βαθμούς και ακολουθούν Μπορούσια με 51 και Λειψία με 50. Η Γκλάντμπαχ θα έπαιρνε το εισιτήριο για το Champions League, ενώ η Μάιντς θα εξασφάλιζε την παραμονή. 

Οι χαμένοι; Μπορούσια Ντόρτμουντ και Λειψία θα έχαναν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Η Λεβερκούζεν αν και απέχει δύο βαθμούς από την Γκλάντμπαχ θα συνέχιζε στο Europa League. Τέλος η Φορτούνα Ντίσελντορφ θα υποβιβαζόταν, καθώς θα έχανε την ευκαιρία της να παλέψει για τη σωτηρία.

ΓΑΛΛΙΑ

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, αλλά η μάχη της Ευρώπης και του υποβιβασμού είναι ανοιχτή. 

Οι κερδισμένοι; Η Ρεν θα έπαιρνε το τρίτο εισιτήριο για το Champions League, ενώ στις τελευταιες θέσεις οι Σεντ Ετιέν και η Ντιζόν θα έμεναν στην κατηγορία. 

Οι χαμένοι; Η Λιλ αν και απέχει μόλις ένα βαθμό από τη Ρεν δεν θα είχε την ευκαιρία να παλέψει για ένα εισιτήριο στο Champions League. Στην ίδια κατάσταση και η Νιμ που θα υποβιβαζόταν αν και είναι πίσω μόλις τρεις βαθμούς...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις