Ινδία: Οδικός χάρτης επανεκκίνησης παρά τα αυξημένα κρούσματα

Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 11:07
UPD:11:12
REUTERS/Christopher Pike
A- A A+

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών και θανάτων από κορωνοϊό στην Ινδία, με τους θανάτους να υπερβαίνουν το φράγμα των 500 και περισσότερα από 15.000 κρούσματα.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στη χώρα αυξήθηκε κατά 19 και ανέρχεται πλέον σε 507, ενώ το σύνολο αυτών που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 920 και ανέρχεται πλέον σε 15.712.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, από το σύνολο αυτό, 2.231 ασθενείς έχουν ιαθεί. Ο αριθμός των κρουσμάτων που οι ινδικές υγειονομικές αρχές χαρακτηρίζουν «ενεργά» είναι «12.974 στη χώρα αυτή τη στιγμή», αναφέρει δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Σήμερα συμπληρώνεται η 26η ημέρα του lockdown που έχει επέβαλε η κυβέρνηση του ινδουιστή εθνικιστή πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η Ινδία δεν έχει λάβει απόφαση για το πότε θα άρει ή θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στις αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Η ινδική κυβέρνηση επέβαλε στις 23 Μαρτίου μέτρο αναστολής των εσωτερικών αεροπορικών δρομολογίων, ενώ είχε προηγηθεί και αντίστοιχο μέτρο απαγόρευσης των πτήσεων εξωτερικού. 

Πέρυσι, περίπου 144 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν αεροπορικώς σε δρομολόγια για προορισμούς εντός της χώρας.

Παρά το καθολικό Lockdown 21 ημερών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, στα τέλη Μαρτίου, η Ινδία προσανατολίζεται σε οδικό χάρτη επανεκκίνησης μέρους της βιομηχανικής δραστηριότητας μετά τις 20 Απριλίου σε περιοχές με περιορισμένα κρούσματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή