Iσπανία: Δέσμευση Σάντσεθ για χαλάρωση των περιορισμών για τα παιδιά

Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 09:30
UPD:09:33
REUTERS/Piroschka Van De Wouw
A- A A+

Tη χαλάρωση των κανονισμών που απαγόρευε την έξοδο σε παιδιά προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Οι έως τώρα οδηγίες των ισπανικών αρχών υπαγόρευαν την παραμονή των παιδιών στο σπίτι, στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19. Οι οδηγίες ήταν σε ισχύ από τις 14 Μαρτίου. Τώρα όμως ο πρωθυπουργός Σάντσεθ σχεδιάζει τη χαλάρωση των περιορισμών, από τις 27 Απριλίου, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά «να πάρουν καθαρό αέρα», όπως δήλωσε σε χθεσινό, τηλεοπτικό του διάγγελμα. Στο διάγγελμά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η Ισπανία έχει αφήσει πίσω τις πιο δύσκολες στιγμές και έχει θέσει υπό έλεγχο την πανδημία».

Σημείωσε όμως ότι θα συζητήσει με το Κοινοβούλιο το ενδεχόμενο να παραταθεί έως τις  9 Μαϊου η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς τα έως τώρα επιτεύγματα είναι «ανεπαρκή» και η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για «βιαστικές αποφάσεις», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Ισπανία βρίκεται στη δεύτερη θέση -μετά τις ΗΠΑ- στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση των αριθμών κρουσμάτων κορωνοϊού, με περισσότερα από 194.000 καταγεγραμμένα περιστατικά και περισσότερους από 20.000 θανάτους.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, η ίδια μητέρα μικρών παιδιών, είχε απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να επιτρέψει  στα παιδιά να βγαίνουν έξω.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή