Αλ. Τσίπρας: Σκάνδαλο με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης

Αντιδράσεις για το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη» στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τα 600 ευρώ
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 19:09
UPD:20:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ANDREA BONETTI
A- A A+

Επίθεση στον Πρωθυπουργό για το «τεράστιο σκάνδαλο» με τα λάθη, που συνάντησαν οι επιστήμονες στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για τα 600 ευρώ εξαπέλυσε ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ζητά εξηγήσεις.

«Η Ν.Δ. μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτοντας σχετικές εικόνες, τονίζει: «Σκάνδαλο όμως όπως το "Σκοιλ Ελικικού" και το "Μέτζη του νέουκτη", που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων "κατάρτισης" με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν».

«Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση», σημειώνει και προσθέτει πως «ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι». «Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα "ζαβαρακατρανέμια"... Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις. Καλή Ανάσταση!», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Φράσεις όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη» εντοπίστηκαν, χθες, σε σελίδες ΚΕΚ που έχουν αναλάβει την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων η οποία επιδοτείται με τα 600 ευρώ από την κυβέρνηση. Πρόκειται για φράσεις που δεν βγάζουν νόημα και προφανώς προέρχονται από αυτόματη μετάφραση επιστημονικών εξειδικευμένων όρων μέσω Google.

«Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher), έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο, επιτρέποντας στους ωφελούμενους εργαζόμενους ή ανέργους να επιλέξουν εκείνοι το αντίστοιχο πρόγραμμα», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι, σε κάθε περίπτωση, τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα.

«Δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να κατανοήσει πώς λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Οι Έλληνες πληρώσαμε, άλλωστε, πολύ ακριβά δίδακτρα επί 4,5 χρόνια, όσο ο ίδιος κυβερνούσε ανερμάτιστα τη χώρα» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή