Στα άκρα η αντιπαράθεση στο ΠΑΣΟΚ

Ευάγγελος Βενιζέλος: Κάποιοι επιχειρούν να «δηλητηριάσουν» στελέχη του κόμματος
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 14:28
UPD:18:32
A- A A+

Για ύβρεις, συκοφαντίες και υπαινιγμούς εις βάρος του έκανε λόγο από το Ρέθυμνο ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προσθέτοντας ότι κάποιοι επιχειρούν να «δηλητηριάσουν» έναν μικρό αριθμό μικρών και μεσαίων στελεχών του κόμματος. «Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/23/1428632.htm ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι στην «παράδοξη» και «προσβλητική», όπως τη χαρακτήρισε, ερώτηση για την οικονομική του κατάσταση, απάντησε ότι η ίδια ερώτηση θα πρέπει να υποβληθεί τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στον Κώστα Σκανδαλίδη.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι χρειάζεται μεγάλη αντοχή και υπομονή για να υπομείνει κανείς τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που δέχεται.

Εν τω μεταξύ, φόβους για ενδεχόμενη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, μέσω του ρ/σ Αθήνα 9.84, η κ. ¶ννα Διαμαντοπούλου, ενώ για «κατάσταση κλωτσοπατινάδας», έκανε λόγο ο κ. Χρήστος Βερελής, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

Και διαπληκτισμοί στη Νομαρχιακή Κοζάνης

Αποκορύφωμα της όξυνσης ήταν η ένταση και οι διαπληκτισμοί στη συνεδρίαση της Νομαρχιάκης Eπιτροπής Κοζάνης, κατά την οποία υποστηρικτές των δύο επικρατέστερων υποψηφίων ήρθαν ακόμα και στα χέρια. Αφορμή ήταν η σειρά των ομιλητών, ωστόσο πραγματική αιτία της έντασης ήταν η πόλωση που επικρατεί στις τάξεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Γ. Παπανδρέου: Με ήθος και συντροφικότητα οι εκλογές

Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνουν με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης, ήθος και συντροφικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τους εισηγητές και αναπληρωτές εισηγητές των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση από τα πρώτα βήματά της μετά την εκλογή της παραπαίει.

Κ. Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναγεννηθεί

Τη βεβαιότητά του ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναγεννηθεί» εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στον Πειραιά, στην οποία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Φασούλας, ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης και ο υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές Δημήτρης Καρύδης.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο διάσπασης», τόνισε από την πλυερά του ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

Δημοσκοπήσεις: Ισχυρό προβάδισμα Γ. Παπανδρέου

Προβάδισμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου έναντι των άλλων δύο ανθυποψηφίων του, για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις, οι οποίες κοινολογήθηκαν χθες. Συγκεκριμένα, στην έρευνα της εταιρείας Metron Analysis -μεταδόθηκε στην εκπομπή «Αντιπαραθέσεις»-για την τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ-, το 65% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι πρόεδρος θα εκλεγεί ο κ. Παπανδρέου, το 27% ο κ. Βενιζέλος και το 1% ο κ. Σκανδαλίδης. Στο σύνολο των ψηφοφόρων, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι: 65% - 24% - 1%.

Στο ερώτημα «ποιον από τους τρεις προτιμάτε για πρόεδρο», οι απαντήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι: Γ.Α. Παπανδρέου 49%, Ευ. Βενιζέλο 41%, Κ. Σκανδαλίδη 7%. Στο σύνολο των ψηφοφόρων, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι: 39% - 32% - 9%.

Στην ίδια έρευνα, το 42% πιστεύει ότι «η κατάσταση της χώρας μετά τις εκλογές πηγαίνει χειρότερα από πριν», το 16% «καλύτερα» και το 39% «το ίδιο με πριν». Επίσης, το 59% πιστεύει ότι θα έχουμε περίοδο πολιτικής αστάθειας και το 33% πολιτικής σταθερότητας.

Στην έρευνα της εταιρείας GPO -μεταδόθηκε από την εκπομπή «Ανατροπή» του κ. Ι. Πρετεντέρη στο Mega- το 58,1% πιστεύει ότι πρόεδρος θα εκλεγεί ο κ. Παπανδρέου, έναντι 32,3% του κ. Βενιζέλου και 0,6% του κ. Σκανδαλίδη. Το 72,9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα μετάσχει στη διαδικασία εκλογής και το 49,8% θα ψηφίσει τον κ. Παπανδρέου, το 43,1% τον κ. Βενιζέλο και το 4% τον κ. Σκανδαλίδη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή