Ισπανία: Μικρή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 14:45
UPD:14:50
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Η Ισπανία κατέγραψε 5.186 νέα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 182.816, δηλαδή  αύξηση 2,9% συγκριτικά με το προηγούμενο 24ωρο.  

Τις τελευταίες ημέρες, η αύξηση των νέων κρουσμάτων διατηρήθηκε περίπου στο 3% καθημερινά, πολύ χαμηλότερα από έναν ημερήσιο μέσο όρο 12% στα τέλη Μαρτίου και 20% στα μέσα Μαρτίου. Μέχρι σήμερα, η Ισπανία έχει καταγράψει 19.130 θανάτους.

Παραταύτα, τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με τα επίσημα στοιχεία της Ισπανίας λόγω του τρόπου με τον οποίο ελέγχει και αναφέρει τα νέα αρθμητικά δεδομένα. Μέχρι στιγμής, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας βασίζονται μόνο σε θανάτους ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Ωστόσο παραμένει πολύ πιθανό πολλοί άνθρωποι να έχουν πεθάνει από τον ιό χωρίς να έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ, γεγονός που σημαίνει ότι οι θάνατοι αυτοί δεν περιλαμβάνονται στον επίσημο απολογισμό των νεκρών της πανδημίας. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα οίκους ευγηρίας, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει χωρίς να έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε διαγνωστικό τεστ, αλλά είχαν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναλύθηκαν από την εφημερίδα El Pais, τουλάχιστον 11.600 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό - ή εμφανίζουν συμπτώματα που σχετίζονται με αυτό - σε ισπανικούς οίκους ευγηρίας.  Αυτοί οι θάνατοι αντιστοιχούν σχεδόν στα δύο τρίτα των θανάτων σε εθνικό επίπεδο.

Χθες, η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού των θανάτων από τον Covid-19 ζητώντας πλέον στοιχεία από γραφεία κηδειών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή