ΠΟΥ: Η Ευρώπη παραμένει στο μάτι του κυκλώνα Covid-19

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 13:58
UPD:14:03
EPA/Chema Moya
A- A A+

Η Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς ναι μεν ο αριθμός των θανάτων σε Ιταλία και Ισπανία βρίσκεται σε ύφεση συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες, πλην όμως ο αριθμός των κρουσμάτων πλησιάζει το ένα εκατομμύριο, όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως είναι τα διπλάσια.

«Δεν υπάρχει γρήγορη επιστροφή στο φυσιολογικό», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη Χανς Κλούγκε. «Ο αριθμός των κρουσμάτων σε ολόκληρη την περιοχή συνεχίζει να αυξάνεται. Τις τελευταίες 10 ημέρες, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ευρώπη σχεδόν διπλασιάστηκε φθάνοντας περίπου το εκατομμύριο», τόνισε.

EURONEWS

Οι αριθμοί, σύμφωνα με τον Κλούγκε, δείχνουν ότι περίπου το 50% του βάρους παγκοσμίως έχει πέσει στην Ευρώπη - περισσότεροι από 84.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Τα σύννεφα της πανδημίας εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να βρίσκονται πάνω από την περιοχή της Ευρώπης», τόνισε ο Κλουζ για να προσθέσει ευθύς αμέως ότι «δεν υπάρχει γρήγορη επιστροφή στο φυσιολογικό», έστω και αν ορισμένες χώρες χαλαρώνουν σταδιακά το lockdown.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή