Τουρκία-Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για το β. Ιράκ

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 17:17
A- A A+

Τις εξελίξεις στο βόρειο Ιράκ θα συζητήσει αύριο στην ¶γκυρα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ), το οποίο συνέρχεται υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ και τη συμμετοχή του πρέσβη Ταχσίν Μπουρτζόγλου, μέχρι τώρα πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, ο οποίος διαδέχθηκε στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου τον προηγούμενο πρέσβη στην Αθήνα Γιγίτ Αλπογκάν.

Στο Συμβούλιο θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Χαγιατί Γιαζιτζί και Ναζίμ Εκρέμ, ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι και ο υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν. Επίσης, θα λάβουν μέρος ο ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο υπουργός ¶μυνας Βετζντί Γκιονούλ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μεχμέτ Αλί Σαχίν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Πλην του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γιασάρ Μπουγιούκανιτ και του αρχηγού του Στρατού Ξηράς, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπού, θα συμμετάσχουν και ο αρχηγός του Ναυτικού, ναύαρχος Μετίν Ατάτς, και ο αρχηγός της Αεροπορίας, πτέραρχος Αϊντογάν Μπαμπάογλου, οι οποίοι ανέλαβαν πρόσφατα τα καθήκοντά τους.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή