Στο Στρασβούργο οι πέντε νέοι Ελληνες ευρωβουλευτές

Σε αντικατάσταση των εκλεγέντων στην ελληνική Βουλή
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 19:54
A- A A+

Τα καθήκοντά τους ανέλαβαν οι πέντε νέοι Ελληνες ευρωβουλευτές που αντικατέστησαν τους αποχωρήσαντες λόγω εκλογής τους στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Μανώλης Αγγελάκας αντικατέστησαν τους Αντώνη Σαμαρά και Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμών και στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, και ως αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής πολιτικής.

Ο κ. Αγγελάκας θα συμμετάσχει ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας, και ως αναπληρωτικό μέλος στην Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτών.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οι Μαριλένα Κοππά και Αννυ Ποδηματά και Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, αντικαθιστούν τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Παναγιώτη Μπεγλίτη και τον Νικόλαο Σηφουνάκη.

Η κ. Κοππά θα συμμετάσχει ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και ως αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού.

Η δημοσιογράφος κ. Ποδηματά θα συμμετάσχει ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων. Επίσης, η κ. Ποδηματά θα μετάσχει ως αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγιείας και Ασφάλειας των Τροφίμων.

Ο κ. Μποτόπουλος θα συμμετάσχει ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμών και στην Επιτροπή Νομικών θεμάτων, και ως αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή