Καλιφόρνια: Απομακρύνονται περισσότεροι από μισό εκατ. κάτοικοι

Από την πυρκαγιά που έχει προκαλέσει τον θάνατο πέντε ανθρώπων και την καταστροφή 1.200 κατοικιών
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 10:00
A- A A+

Περισσότεροι από 500.000 κάτοικοι της Καλιφόρνιας έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά εξακολουθεί να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της.

Μέχρι στιγμής πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, περισσότερα από 1.200 σπίτια έχουν καταστραφεί και τεράστιες δασικές εκτάσεις κάηκαν.

Σήμερα, τρίτη συνεχόμενη ημέρα της πυρκαγιάς, περισσότεορι από 8.000 πυροσβέστες με τη συνδρομή 90 ελικοπτέρων και πυροσβεστικών αεροσκαφών δίνουν μάχη με τις φλόγες που εκτείνονται σε 16 μέτωπα, από το Σαν Ντιέγκο έως τα σύνορα με το Μεξικό.

Από τους πέντε νεκρούς οι τρεις στο Σαν Ντιέγκο ήταν ηλικιωμένοι, ενώ περισσότεροι από 36 άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 18 είναι πυροσβέστες.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει επίσης τα σπίτια τους βόρεια του Λος Αντζελες, σε μιά ορεινή περιοχή όπου δύο πύρινα μέτωπα έχουν κάψει κάπου 370.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Συνολικά, περισσότερα από 1.660 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικών εκτάσεων έχουν καεί, σύμφωνα με πηγή της τοπικής κυβέρνησης.

Οι πυρόπληκτοι φιλοξενούνται σε δημόσιες εγκαταστάσεις και στάδια, όπου τους παρέχονται από τις αρχές τα είδη πρώτης ανάγκης.

Μια άλλη πυρκαγιά κατέστρεψε κάπου 160 σπίτια στο Σαν Μπερναρντίνο, ανατολικά του Λος Αντζελες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Αντζελες έχει ζητήσει βοήθεια από τις γειτονικές πολιτείες για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας, ενώ αύριο αναμένεται στην Καλιφόρνια ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους.

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή να δοθεί άμεσα ομοσπονδιακή βοήθεια και εξουσιοδότησε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εκτάκτου Ανάγκης (Fema), να συντονίσει το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή