Αντρέα Μποτσέλι: 32 εκατ. θεατές άκουσαν τη συναυλία - προσευχή

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 18:58
A- A A+

Η εικόνα του Αντρέα Μποτσέλι να ψάλλει μόνος στον επιβλητικό καθεδρικό ναό Ντουόμο, στο Μιλάνο, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Την ημέρα που οι καθολικοί γιόρταζαν το Πάσχα, ο διάσημος Ιταλός τενόρος δέχθηκε την πρόταση του δημάρχου του Μιλάνου και ερμήνευσε με συγκλονιστικό τρόπο κλασικούς ύμνους. Η συναυλία - προσευχή μεταδόθηκε ζωντανά σε όλον τον κόσμο με πάνω από 3 εκατομμύρια να την παρακολουθούν, ενώ το βίντεο που ανέβηκε στο youtube έχουν, ήδη, παρακολουθήσει 32 εκατομμύρια θεατές.

Η ερμηνεία του Μποτσέλι έδωσε ελπίδα στους Ιταλούς που έχουν «χτυπηθεί» ανελέητα από τον κορωνοϊό, αλλά και στους χριστιανούς όλου του πλανήτη.

Την πιο σημαντική στιγμή της χριστιανοσύνης, ένας σπουδαίους τενόρος, μια φωνή με θεϊκή διάσταση αποφασίζει να γεμίσει με μελωδίες έναν ναό που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν γεμάτος κόσμο.

ANDREA BOCELLI

Πριν ξεκινήσει η συναυλία-προσευχή, βίντεο έδειχνε βουβές εικόνες από μέρη της Ιταλίας που έχουν πληγεί από τον φονικό ιό. Άδειες πόλεις που έχουν βιώσει τον θάνατο και προσπαθούν να ονειρευτούν ξανά. Μπέργκαμο, Μπρέσια, Πάβια, Μπολόνια.

«Θα θυμάμαι τα συναισθήματα της πρωτόγνωρης και σημαντικής εμπειρίας αυτού του Αγίου Πάσχα, το οποίο η έκτακτη αυτή κατάσταση έκανε οδυνηρό αλλά ταυτόχρονα ακόμη πιο γόνιμο…, ένα Πάσχα που θα μείνει ανάμεσα στις αγαπημένες μου αναμνήσεις όλων των εποχών. Με εντυπωσίασε και με συγκίνησε έντονα το συναίσθημα να εκφράζεις την προσευχή εκατομμυρίων φωνών. Η αγάπη είναι δώρο. Η ροή της είναι πρωταρχικός σκοπός της ίδιας της ζωής», δήλωσε ο Ιταλός τενόρος.

Ο Μποτσέλι ερμήνευσε το «Panis Angelicus» του Σεζάρ Φρανκ και το «Ave Maria» του Γκουνό, σε διασκευή από τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, μέχρι και το «Sancta Maria», διασκευασμένο στο Ιντερμέτζο από την Καβαλερία Ρουστικάνα του Pitero Mascagni, και το «Domine Deus» του Τζοακίνο Ροσίνι.

Όλα αυτά ενώ ήταν μέσα στον ναό, γιατί για το τέλος φύλαξε το καλύτερο. Περπάτησε μέχρι έξω και με μοναδικό τρόπο ερμήνευσε το «Amazing Grace» του Τζον Νιούτον.

Προτεινόμενα για εσάς