Covid-19: Μικρή αύξηση των κρουσμάτων στην Ισπανία

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 13:27
UPD:13:28
REUTERS/NACHO DOCE
A- A A+

Μικρή αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας, καταγράφηκαν 567 κρούσματα, σε σύγκριση με τα 510 την προηγούμενη μέρα. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων φθάνει τις 18.056 και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων  κρουσμάτων τις 172.451.

Οι επιχειρήσεις στους τομείς των κατασκευών και της μεταποίησης άνοιξαν προσωρινά χθες – αν και αργία - αφότου η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε σε μερική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ πριν από δύο εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξαν αναφορές για υπερβολική κίνηση σε λεωφορεία και τρένα. Σύμφωνα με τις αρμόδες αρχές της Βαρκελώνης, η κυκλοφορία ήταν μεν αυξημένη, αλλά σαφώς μειωμένη σχετικά με τις  24 Μαρτίου, την τελευταία κανονική Τρίτη πριν από την επιβολή του lockdown.

Το υπουργείο Υγείας επίσης ανέλαβε τον έλεγχο όλων των ιδιωτικών εργαστηρίων και κλινικών για να επιταχύνει τη διαδικασία των διαγνωστικών τεστ και έχει λάβει μέτρα για να μην εκτιναχθούν οι τιμές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή