Διαμάχη στη Σλοβενία μεταξύ του πρωθυπουργού και του Τσέφεριν

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 16:43
UPD:16:48
EPA/Angel Diaz
A- A A+

Λεκτική σύγκρουση με φόντο τον κορωνοϊό στη Σλοβενία, ​​μεταξύ του συντηρητικού πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα και του συμπατριώτη του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ο Τσέφεριν, για τον οποίο κυκλοφορούν φήμες περί πρόθεσής του να εισέλθει στην πολιτική μετά την ενασχόλησή του με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, επέκρινε τα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της Λιουμπλιάνα για αντιμετώπιση την έκτακτη ανάγκη για την υγεία.

Ο Γιάνσα δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη, δηλώνοντας ότι το διεθνές ποδόσφαιρο έπρεπε να σταματήσει νωρίτερα, αποφεύγοντας μια αυθεντική έκρηξη της μόλυνσης του Covid-19 σε διάφορες χώρες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε πρωτίστως στον αγώνα του Champions League μεταξύ Αταλάντα και Βαλένθια, που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο τον Φεβρουάριο, θεωρώντας -όπως και πολλοί άλλοι- ότι υπήρξε αιτία μαζικής μόλυνσης στη Λομβαρδία.

«Ήταν μια ανεύθυνη και εγκληματική απόφαση, μια αυθεντική βιολογική βόμβα», δήλωσε ο Γιάνσα. Και πρόσθεσε ότι ακόμα και μετά τις προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μερικά παιχνίδια δεν ακυρώθηκαν, όλα από την απληστία για τα χρήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις