Στ. Πέτσας: Κανένα θέμα πρόωρων εκλογών, δεν ασχολούμαστε με φοβίες της αντιπολίτευσης

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 12:55
UPD:15:41
Eurokinissi/POOL
A- A A+

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χαρακτηρίζοντας «φοβίες της αντιπολίτευσης» τα σχετικά σενάρια που διακινούνται.

ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ

«Δεν ασχολούμαστε με φοβίες της αντιπολίτευσης» σχολίασε απαντώντας σε ερώτηση και υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Για το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και τη φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση επιδοτεί την ανεργία και όχι την εργασία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις απολύσεις από τις 18 Μαρτίου και μετά έβαλε ένα φρένο στις απολύσεις, άρα οι θέσεις εργασίας σε μεγάλο βαθμό προστατεύονται. Το ζήτημα είναι με το δίχτυ ασφαλείας που απλώνουμε αυτή τη στιγμή στην οικονομία, να μπορέσουμε, όταν ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση, να πυροδοτήσουμε γρήγορα την επανεκκίνηση της οικονομίας ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας, αντίθετα να προστεθούν και άλλες, ανέφερε.

Επιπλέον ο κ. Πέτσας τόνισε «δεν είναι ώρα για πλειοδοσία αλλά για ευθύνη. Τα όποια ταμειακά διαθέσιμα του κράτους τα οποία φυσικά δεν είναι 50 δισ, είναι περίπου 36 δισ, θα πρέπει να τα διαφυλάξουμε με τρόπο που θα σέβεται την άγνοια μας. Διότι έχουμε άγνοια, όπως παραδέχθηκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το χρόνο που θα τελειώσει αυτή η υγειονομική κρίση. Επομένως τα χρησιμοποιούμε με σύνεση». «Αν τα χρησιμοποιήσουμε όλα μαζί τι θα κάνουμε το Σεπτέμβριο αν για παράδειγμα παραταθεί η υγιεινομική κρίση;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε «δεν θα βάλουμε της Ελλάδα σε περιπέτειες, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα χρησιμοποιήσουμε τα ταμειακά και δημοσιονομικά όπλα για να έχουμε ταχεία επανεκκίνηση μετά».

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή των επιχειρήσεων και τη συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα είπε πως «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η ανταπόκριση η οποία θα θέλαμε γι' αυτό και χθες καλέσαμε όσους έχουν μικρομεσαία επιχείρηση να σπεύσουν να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα γιατί τους αφορά».

«Είναι ένα πρόγραμμα για πέντε χρόνια, τον πρώτο χρόνο δεν πληρώνουν καμία δόση, οι δόσεις επιμερίζονται τα 4 χρόνια, με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Επομένως τους ευνοεί και τους καλούμε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να μπουν στη σχετική πλατφόρμα έως τις 10 Απριλίου» είπε.

Ερωτηθείς για το εάν ένα δάνειο από μια πιστωτική γραμμή τον ESM συνεπάγεται και μνημόνιο απάντησε αρνητικά και υπογράμμισε ότι αυτό το οποίο εξετάζεται, είναι να υπάρξει χρηματοδότηση μέχρι 2% του ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους από τον ESM, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πέραν φυσικά των αυτονόητων δηλαδή τον σεβασμό στις ευρωπαϊκές συνθήκες και ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία από τον κορονοϊό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή