Βουλή: Ενημέρωση από τον Χρ. Σταϊκούρα εν όψει του Eurogroup ζητεί η αντιπολίτευση

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 11:57
UPD:12:00
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Τη διεξαγωγή εμβόλιμης συζήτησης στη Βουλή, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, να ενημερώσει για τα θέματα της οικονομίας και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων στο Eurogroup, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, στην Ολομέλεια.

Με τη πρόταση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος έκανε λόγο για κρίσιμες αποφάσεις που καλείται να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη στήριξη της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη πανδημία του κορωνοϊού, συμφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημείωσε ότι είναι αυτονόητο πως η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τη Βουλή και για το ευρωομόλογο και για τη στάση που πρέπει να κρατήσει στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Σπήλιος Λιβανός, αντέτεινε ότι η κυβέρνηση δεν αρνείται να ενημερώσει για τα θέματα της οικονομίας και τις πρωτοβουλίες που παίρνει, κάτι άλλωστε που -όπως είπε- έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα, ο κ. Λιβανός ενημέρωσε ότι κ. Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Βουλή και θα κάνει μία σύντομη παρέμβαση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή