Ερντογάν: Η απόφαση για εισβολή στο β. Ιράκ ανήκει μόνο στην ¶γκυρα

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 16:06
A- A A+

H απόφαση για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Ιράκ δεν ανήκει παρά μόνο στην ¶γκυρα διεμήνυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντας την έκκληση των ΗΠΑ για επίδειξη αυτοσυγκράτησης.

«Μήπως ο κόσμος δεν αναρωτιέται τι ήρθαν να κάνουν οι Αμερικανοί στο Ιράκ, 10.000 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους;» είπε. «Εμένα, το PKK με ενοχλεί. Σε τι ενοχλούνταν οι Αμερικανοί από το Ιράκ;»

Αφού επανέλαβε πως στόχος της ¶γκυρας είναι η τρομοκρατική οργάνωση PKK και όχι οι άμαχοι ή η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ, ζήτησε από την ΕΕ να προχωρήσει πέραν της αναγνώρισης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ως τρομοκρατικής οργάνωσης και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα. Όπως είπε, στις ευρωπαϊκές χώρες, το PKK δεν οργανώνεται με το όνομα PKK, αλλά παίρνει διαφορετικά ονόματα ανάλογα με τη χώρα.

Πριν από λίγο ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις Μάθιου Μπρίζα δήλωσε πως οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι μπορούν για να πετύχουν την απελευθέρωση των οκτώ τούρκων στρατιωτών που κρατούνται από το PKK.

Εν τω μεταξύ, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως απέτρεψε το βράδυ της Τρίτης νέα επίθεση Κούδρων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του 30 αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή