Βέλγιο: Κορυφαίοι σεφ μαγειρεύουν για γιατρούς και νοσηλευτές

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 03:15
UPD:03:19
EPA/KIYOSHI OTA

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Μπορεί τα εστιατόρια στο Βέλγιο να παραμένουν κλειστά, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, ωστόσο 30 κορυφαίοι σεφ της χώρας δεν έκατσαν με σταυρωμένα τα χέρια, αποφασίζοντας να προσφέρουν γεύματα σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Όπως εξήγησε ο Βέλγος σεφ Νιλς Προυστ, η ιδέα της προσφοράς γευμάτων σε επαγγελματίες υγείας «γεννήθηκε» όταν έμαθε από τη νοσηλεύτρια κουνιάδα του - η οποία εργάζεται σε νοσοκομείο - πως το εστιατόριο για το προσωπικό έκλεισε λόγω των μέτρων .

Ο Προυστ ζήτησε από τους προμηθευτές του εάν είχαν αποθέματα τροφίμων που θα μπορούσαν να μοιραστούν και κάλεσε τους συναδέλφους του.

Πλέον, στην πρωτοβουλία «#feedthenurses» συμμετέχουν 30 σεφ οι οποίοι παρασκευάζουν γεύματα για 40 νοσοκομεία, αλλά και για οίκους ευγηρίας.

Ο ίδιος ο Προυστ μαγειρεύει περίπου 160 γεύματα την ημέρα για το κοντινό του νοσοκομείο Heilig Hart, τα οποία διανέμει από την Τρίτη έως την Παρασκευή.

Μιλώντας στο Reuters, πάντως, σημείωσε ότι δεν φτιάχνει τα ίδια πιάτα που κάνει συνήθως στο εστιατόριο.

Αυτό όμως διόλου απασχολεί τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, καθώς τα γεύματα τούς προσφέρουν λίγες στιγμές χαράς και αισιοδοξίας, όπως ανέφερε ο διευθυντής του νοσοκομείου Heilig Hart, Στέφαν Φανστινκίστε.

Με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή