Καλιφόρνια: Στους 12 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 07:09
A- A A+

Τέσσερα απανθρακωμένα πτώματα σε ορεινή περιοχή κοντά στο Μεξικό βρήκαν οι άνδρες της μεθοριακής Αστυνομίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια στους 12.

Τα απανθρακωμένα πτώματα τριών ανδρών και μίας γυναίκας βρέθηκαν σε ορεινή περιοχή ανατολικά του Σαν Ντιέγκο, περίπου 16 χιλιόμετρα δυτικά της μεξικανικής μεθοριακής πόλης Τεσάτε. Οι τέσσερις άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στο μέτωπο της περιοχής Χάρις, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της μεθοριακής αστυνομίας, Μάθιου Τζόνσον.

Οι πυροσβέστες και μετά τη βελτίωση του καιρού δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, κυρίως στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο.

Τις καμένες περιοχές επισκέφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους, ο οποίος συναντήθηκε με κάποιους από τους ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πυρκαγιών.

Ο Μπους, που είχε δεχτεί έντονες επικρίσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της καταστροφής από τον κυκλώνα Κατρίνα, το 2005, πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το Σαν Ντιέγκο, μαζί με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ¶ρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

Από την περασμένη Κυριακή όταν ξέσπασαν οι μεγάλες φωτιές έχουν καταστραφεί περίπου 2.000 σπίτια, ενώ μόνο στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο οι υλικές ζημιές υπολογίζονται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή