Η Equipe «βλέπει» τον Πογκμπά στη Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 23:36
UPD:07/04/2020 02:04
REUTERS/Eddie Keogh
A- A A+

Η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει πολλά πράγματα, και στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα στη μεταγραφική αγορά, όπου όταν ξανανοίξει ο Πογκμπά θα είναι ένας από τους παίκτες που θα απασχολήσει πολύ την ειδησεογραφία.

Ο Γάλλος είναι σε σύγκρουση με το περιβάλλον του συλλόγου και οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των «κόκκινων διαβόλων» και του μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, δεν βοηθούν όσους ελπίζουν να συνεχίσουν να τον βλέπουν με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας.

Η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούν δύο από τους πιθανούς προορισμούς του διεθνή μέσου, ο οποίος - όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Equipe - θα είχε ένα «βαρύ χαρτί» στο χέρι του για να ξεκλειδώσει μια ενδεχόμενη μεταγραφή του, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν ομαλά.

Δύο χρόνια πριν τη λήξη του συμβολαίου του - σύμφωνα με την ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας - ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει απορρίψει όλες τις προσφορές ανανέωσης που δέχθηκε από τη διοίκηση της Γιουνάιτεντ και, αν θελήσει, θα μπορούσε να προσφύγει στο περίφημο άρθρο 17 του κανονισμού της FIFA, που θα του επέτρεπε να λύσει μονομερώς τη σύμβασή του, καθώς η τριετής περίοδος προστασίας έχει λήξει.

Στη συνέχεια, θα έπρεπε να επιλύσει το οικονομικό θέμα με τα υπόλοιπα δύο χρόνια του συμβολαίου του, κάνοντας τους υπολογισμούς και με βάση το ποσό που δαπάνησε ο σύλλογος για να τον αγοράσει και ήταν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, τον Αύγουστο του 2016.

Εν ολίγοις, ο λόγος γίνεται για μια αποζημίωση που θα ήταν αμελητέα σε σύγκριση με το ποσό που θα έπρεπε να δαπανηθεί από κάποιο σύλλογο για να αποκτηθεί με μεταγραφή.

Η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει πάντως ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις του παίκτη να μείνει ελεύθερος με αυτόν τον τρόπο», επίσης επειδή αυτό θα οδηγούσε σε ισχυρή σύγκρουση μεταξύ της Γιουνάιτεντ και της ομάδας που θα αποκτήσει τον Πογκμπά (η Equipe μιλά ευθέως για τη Ρεάλ Μαδρίτης).

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πιθανότητα το «Χταπόδι» να φορέσει άλλη φανέλα από την επόμενη σεζόν είναι πολύ υψηλή, αλλά μένει να γίνει κατανοητό ο τρόπος με τον οποίο θα συμβεί αυτό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις