Αρχισαν οι επετειακές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 09:27
A- A A+

Οι μέρες των εθνικών επετείων ενισχύουν την ιστορική μας μνήμη και στρέφουν τη σκέψη μας στις δυνατότητες αλλά και στις προκλήσεις του μέλλοντος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Παπούλιας έφτασε στις 5.40΄ χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, βουλευτές και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας γιατί πάντα ο λόγος σας είναι λόγος της αλήθειας, λόγος υπέρ του δικαίου, λόγος ενωτικός, λόγος εθνικός», υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος καλωσορίζοντας τον κ. Παπούλια.

«Εμείς οι Μακεδόνες, σας είμαστε ευγνώμονες γιατί πάντα με σθένος και παρρησία αναφέρεστε στα δίκαια του μακεδονικού ελληνισμού και υπερασπίζεστε την ιστορική αλήθεια, καταδικάζοντας κάθε απόπειρα εκμετάλλευσης, παραχάραξης και πλαστογράφησης της ιστορίας μας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και επισήμανε: «Οι μέρες αυτές ενισχύουν την ιστορική μας μνήμη και στρέφουν τη σκέψη μας στις δυνατότητες αλλά και στις προκλήσεις του μέλλοντος. Κάθε επέτειο της απελευθέρωσης επισκέπτομαι με σεβασμό τη συμπρωτεύουσα και τη Μακεδονία. Συγκρίνω το τότε με το τώρα. Αναλογίζομαι τις δοκιμασίες του παρελθόντος και αισθάνομαι περηφάνια αλλά και ευθύνη για το μέλλον».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα το πρωί θα παρακολουθήσει την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Το βράδυ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του προέδρου σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα φθάσουν στη Θεσσαλονίκη σήμερα το πρωί και θα παραστούν, επίσης, στην επίσημη δοξολογία. Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναχωρήσει για την Ξάνθη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή