Γ. Παπανδρέου: «Η λέξη απελευθέρωση πρέπει να αποκτήσει νέο νόημα»

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 13:21
A- A A+

«Μέρα ιστορικής σημασίας, καθοριστικής σημασίας για την πατρίδα, για την Ελλάδα για τον Ελληνισμό», χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της δοξολογίας στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι σήμερα «χρειάζεται να αποκτήσει ένα νέο νόημα η λέξη απελευθέρωση και η λέξη πατριωτισμός. Απαιτείται μπροστά στις μεγάλες εξελίξεις της εποχής να απελευθερώσουμε όλες μας τις δημιουργικές δυνάμεις, όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού, σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που επενδύει στον άνθρωπο, στη γνώση, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό μας, στην παράδοση μας, στην ταυτότητα μας».

«Αυτό -πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου- απαιτεί όμως να απελευθερωθούμε από ένα πολιτικό σύστημα, έναν κρατισμό, μια πελατειακή λογική, έναν συγκεντρωτισμό που δυστυχώς συμβολίζεται και με τη σημερινή διακυβέρνηση, ένα πολιτικό σύστημα που αδικεί, απογοητεύει, περιθωριοποιεί, εμποδίζει την πρόοδο. Γι' αυτό είναι ανάγκη να λυτρώσουμε τον πολίτη μας, να λυτρώσουμε την περιφέρεια, να λυτρώσουμε βέβαια και τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη από αυτή την αντίληψη του πολιτικού συστήματος, του συγκεντρωτικού πελατειακού συστήματος».

«Αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός που καλούμαστε να διαμορφώσουμε. Ανατροπή για να μπορούμε να έχουμε δημοκρατική εξέλιξη, αξιοποιώντας το καλύτερο που έχουμε στη χώρα μας. Τη νέα γενιά, τις δυνάμεις της περιφέρειας, τις δυνάμεις των πολιτών μας», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου και παράλληλα ευχήθηκε «καλή επιστροφή και καλή δύναμη» στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Πριν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δηλώσεις έκανε και ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η Θεσσαλονίκη, που γιορτάζει σήμερα την απελευθέρωση της, στέλνει σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα, μπορούμε να απελευθερωνόμαστε κάθε μέρα. Γιατί η χώρα αυτό χρειάζεται. Οραμα, αισιοδοξία, ελπίδα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή