Βουλή: Δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία» - Ένα εκατ. ευρώ στις ΕΔ για τον Έβρο

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 19:09
UPD:19:44
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τη δωρεά ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη διαχείριση ασθενών με Covid-19 και τη δημιουργία 50 επιπλέον κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς και τη δωρεά ύψους 1 εκατ. ευρώ προς το υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την κάλυψη αναγκών που αφορούν στην προμήθεια συστημάτων επιτήρησης των συνόρων στον Έβρο, αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κάνοντας ομόφωνα δεκτή την πρόταση του προέδρου του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Οι εν λόγω νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν εντός 60 ημέρων από της ενάρξεως των εργασιών σε πλήρη λειτουργία  μαζί με τον πλήρη εξοπλισμό τους και θα ενισχύσουν σημαντικά και σε μόνιμη βάση το ΕΣΥ.

Οι 32 εξ αυτών θα αναπτυχθούν σε μεταλλικό κτήριο ειδικών προδιαγραφών, συνολικού εμβαδού 720 m2, που θα κατασκευαστεί στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό, «Σωτηρία».

Οι υπόλοιπες 18 θα αναπτυχθούν επίσης στο ίδιο Νοσοκομείο, σε υπάρχον κτήριο, τμήμα του οποίου θα μετατραπεί ανάλογα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Τασούλας σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, αλλά και η κρίση στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα, η Βουλή διαβουλευόταν με την κυβέρνηση για την προσφορότερη συνδρομή της εθνικής αντιπροσωπείας στην αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. «Οι συνεννοήσεις μας κατέληξαν στην ανάληψη από τη Βουλή του συνολικού κόστους δημιουργίας 50 νέων κλινών εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο "Σωτηρία", που είναι ένας από τους πολύτιμους προμαχώνες της πρωτοφανούς υγειονομικής μάχης που διεξάγεται. Ξέροντας ότι όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου δίνουν προτεραιότητα στην αύξηση των ΜΕΘ, προχώρησα στην έκφραση αυτής της διάθεσης και δυνατότητας του Κοινοβουλίου προς τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα στις 28 Μαρτίου να υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον κ. Κικίλια, το οποίο σήμερα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Ομόφωνα επίσης δεκτή έγινε και η ενίσχυση με το ποσόν 1 εκατ. ευρώ του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τις ανάγκες στον Έβρο» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή