Στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το Μεσανατολικό o Γ. Παπανδρέου

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο το μεσημέρι
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2007 12:58
UPD:13:04
A- A A+

«Αν και παρακολουθώ στενά το Μεσανατολικό, οι υποχρεώσεις μου αυτή την περίοδο και ο χρόνος μου εστιάζονται στις διαδικασίες εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά ένοιωσα υποχρεωμένος να έρθω στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού οι εξελίξεις είναι κρισιμότερες από κάθε άλλη φορά».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, ανοίγοντας τις εργασίες της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το Μεσανατολικό. Η Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα στο Ισραήλ (Τελ Αβίβ) και αύριο στα Παλαιστινιακά Εδάφη (Ραμάλα).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παλαιστινιακή αντιπροσωπεία της Φατάχ, αλλά και του Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, συμμετείχαν στις εργασίες της Συνόδου στο Τέλ Αβίβ, ενώ αντιστοίχως αύριο αντιπροσωπείες του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ και του Μερέτζ θα μεταβούν στη Ραμάλα για τις εκεί εργασίες της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Τελ Αβίβ συμμετέχουν εκ μέρους του Ισραήλ ο υπουργός Αμυνας και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Εχούντ Μπαράκ, καθώς επίσης και ο Γιόσι Μπεϊλίν ηγέτης του κόμματος της Αριστεράς Μερέτζ.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι δυο πλευρές επιχειρούν ή δείχνουν να επιχειρούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, εντύπωση προκάλεσε η κίνηση του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ που εγκατέλειψε τις εργασίες της Συνόδου πριν την άφιξη της Παλαιστινιακής αντιπροσωπείας.

Τα θέματα που συζητούνται αφορούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Παλαιστινιακά εδάφη, τη σημερινή πραγματικότητα μεταξύ Χαμάς και Φατάχ καθώς επίσης και τις πιθανότητες επιτυχίας της Συνόδου στην Ανάπολη.

Το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο τον Γ' και αμέσως μετά θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Ραμάλα όπου θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή