Δημιουργία ταμείου κοινωνικής οικονομίας προτείνει ο Ευ. Βενιζέλος

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 14:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

Οι στόχοι στην οικονομική πολιτική πρέπει να είναι η ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία, με δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος και η εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, καθώς το υπάρχον είναι ξεπερασμένο, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις θέσεις του για την οικονομία.

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε τη δημιουργία ταμείου στήριξης της νέας γενιάς, τη δημιουργία ταμείου κοινωνικής οικονομίας, καθώς και την καταγραφή του «πληθωρισμού των φτωχών», ο οποίος ενδέχεται να διαφέρει από τον «επίσημο» πληθωρισμό των στατιστικών υπηρεσιών καθώς αυτή η καταγραφή καθορίζει κάθε φορά τα όρια φτώχειας.

Ως εργαλεία οικονομικής πολιτικής έθεσε τον έλεγχο της αγοράς από το κράτος, το φορολογικό σύστημα, την αναπτυξιακή πολιτική και το νέο κοινωνικό κράτος το οποίο θα είναι μεγαλύτερο στον κοινωνικό τομέα και μικρότερο, στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος πρότεινε άμεσα την πλήρη φοροαπαλλαγή των επιχειρήσεων που προσανατολίζονται στις καινοτομίες πάντα μέσα στα πλαίσια που έχει ορίσει η ΕΕ καθώς και την πράσινη οριζόντια γραμμή στην φορολογική νομοθεσία. Και έφερε ως παράδειγμα τα υβριδικά αυτοκίνητα και τα ενεργοβόρα κτήρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή