«Προσευχή για την Ειρήνη»: Συναυλία στη σελίδα του Μεγάρου Μουσικής στο Facebook

Μουσική από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης online
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 19:09
A- A A+

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ECHO) και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζουν κάθε βράδυ, στις 9, μουσική από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης. Οι συναυλίες μεταδίδονται από τη σελίδα του Μεγάρου στο Facebook.

Σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, οι αίθουσες συναυλιών παραμένουν προσωρινά κλειστές, με στόχο τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετέχει στη συντονισμένη προσπάθεια προσφοράς πολιτιστικού υλικού στους πολίτες που βρίσκονται στα σπίτια τους.

Για σήμερα, Κυριακή 29 Μαρτίου, είναι προγραμματισμένη η μετάδοση της συναυλίας «Προσευχή για την Ειρήνη», από το Palau de la Música Catalana, Βαρκελώνη. Το ανθρώπινο τραγούδι γίνεται ταιριαστός ύμνος στην εκθαμβωτική ομορφιά του Μεγάρου Καταλανικής Μουσικής.

Σάιμον Χάλσυ

Στη σημερινή συναυλία ο Σάιμον Χάλσυ διευθύνει τη Χορωδία Δωματίου του Μεγάρου Καταλανικής Μουσικής σε έργα νέων συνθετών: του Αμερικανού Ντέιβιντ Λανγκ, του Λετονού Έρικς Έσενβαλντς, του Καταλανού Χοσέπ Μαρία Γκυς, καθώς και του Σερ Τσαρλς Χιούμπερτ Πάρρυ, άγγλου συνθέτη του 19ου αιώνα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς