ΠΓΔΜ: Δεν δίνει η ΕΕ πράσινο φως για ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με τη σκοπιανή εφημερδία Dnevnik
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 16:02
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αναβάλει εκ νέου την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ, διότι θεωρεί ότι η πολιτική κατάσταση στη χώρα είναι ασταθής και ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποτελματωθεί, αποκαλύπτει η εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων.

Ετσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα δίνει το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Πολλοί νόμοι παραμένουν αψήφιστοι, ιδιαίτερα αυτοί που αφορούν τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος» αναφέρεται στην έκθεση σύμφωνα με την Dnevnik.

«Η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη και αποτελεί σοβαρό πρόβλημα» αναφέρει ακόμα το ντοκουμέντο σύμφωνα με την ίδια πηγή, το οποίο υπογραμμίζει τη δύσκολη σχέση μεταξύ του προέδρου και του πρωθυπουργού, αλλά και το «έμφραγμα» που προκαλουν στην κοινοβουλευτική λειτουργία οι αντιπαραθέσεις της κυβέρνησης με το κόμμα της αντιπολίτευσης το οποίο εκπροσωπεί την πολυπληθή αλβανική μειονότητα.

Τέλος η έκθεση της Επιτροπής τονίζει ότι τα Σκόπια και η Ελλάδα πρέπει να ανανεώσουν τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Οι Βρυξέλλες έχουν καταστήσει σαφές ότι η ΠΓΔΜ, η οποία το 2005 απέκτησε το καθεστώς του υποψηφίου μέλους για ένταξη στην ΕΕ, οφείλει να σημειώσει προόδους σε βασικά θέματα όπως το κράτος δικαίου, οι σχέσεις με την αλβανική μειονότητα και η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή