Για «επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών» κάνει λόγο το ΚΚΕ

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 16:13
A- A A+

Την αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδη για τις καταλήψεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/30/1431778.htm και η παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/30/1431686.htm . Ο εισαγγελέας παρενέβη μετά από αίτημα γονέων μαθητών σε σχολεία της συμπρωτεύουσας που τελούν υπό κατάληψη.

Με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση, το ΚΚΕ κάνει λόγο για «επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών», η οποία «πρέπει να συναντήσει την λαϊκή κατακραυγή και καταδίκη» και υπογραμμίζει ότι την πλήρη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση.

«Η συκοφαντία της υποκίνησης, η επιστράτευση των εισαγγελέων, της αστυνομίας, των "αγανακτισμένων γονιών" και δημάρχων και η εφαρμογή των κατασταλτικών νόμων του ΠΑΣΟΚ κατά του μαθητικού κινήματος, φανερώνει πόσο εχθρική είναι η πολιτική της απέναντι στους μαθητές και στη νέα γενιά και πόσο δικαιολογημένες είναι οι κινητοποιήσεις της νεολαίας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Παράλληλα, καλεί τους γονείς και συνολικά τους εργαζόμενους, τα εργατικά συνδικάτα να σταθούν αποφασιστικά δίπλα στο μαθητικό κίνημα. «Να απαιτήσουν να φύγουν οι εισαγγελείς και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί από τα σχολεία. Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999. Να κάνουν δική τους υπόθεση την αντιπαράθεση με την πολιτική που εμπορευματοποιεί και υποβαθμίζει τη μόρφωση, ιδιωτικοποιεί την εκπαίδευση. Για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή